unsplash

Singapore se confruntă cu al doilea val de infectări cu COVID-19

Singapore era lăudată drept țara cu un răspuns adecvat la pandemia de coronavirus care afectează toată planeta în ultimele luni. Astăzi, însă, orașul-stat se confruntă cu un nou val de infectări.

Singapore părea că reușise să țină epidemia sub control fără a impune o carantină generalizată sau restricții de călătorie serioase, măsuri pe care oamenii din țările cele mai afectate le-au îndurat multă vreme.

Singapore și-a monitorizat cu rigurozitate cazurile de infectare, a instituit carantină pentru toți cei bănuiți care ar avea coronavirus și a celor care au avut contacte cu ei. În același timp, o campanie de conștientizare i-a încurajat pe oameni să ia și precauții personale. Pacienții au fost tratați cu grijă, în așa fel încât cadrele medicale să nu se îmbolnăvească, iar infrastructura moștenită de la epidemia de SARS din 2003 a fost utilizată la maximum.

Numărul de cazuri confirmate de coronavirus din Singapore a crescut de la 266 până la 5900 într-o lună

Din păcate, însă, minunea nu a durat mult, pentru că al doilea val de coronavirus a lovit puternic. Din 17 martie și până astăzi, numărul de cazuri confirmate de coronavirus din Singapore a crescut de la 266 până la 5900, conform datelor Universității Johns Hopkins.

Cifra ar putea părea mică, ar putea părea mică, în comparație cu SUA sau state din Europa care au de sute de mii de infectați sau de decedați, însă Singapore are o populație de 5.7 milioane și o suprafață mai mică decât cea a orașului New York, ceea ce face ca aceste cifre să fie mai semnificative.

Singapore are totuși avantaje pe care alte țări nu le au, anume granițe cu o singură țară – Malaezia și poate să își controleze mult mai bine granițele. Are, de asemenea, un sistem medical de top și o propensiune spre ceea ce unii ar numi „reguli draconice”.

Un posibil motiv pentru acest nou val ar fi numărul mare de cazuri de muncitorii străini care locuiesc în camere aglomerate și o subestimare a vitezei cu care s-au răspândit infecțiile în ele, mai ales într-o țară care nu a instituit măsuri de carantinare.

Lasă un răspuns