…Și frumoasă, și cu aur la saltea, și ambasadoare – astrele s-au aliniat perfect, pentru Corina Constantin!

N-o să spunem întreaga poveste a Corinei, o s-o facem cu altă ocazie, însă trebuie să vorbim câte ceva despre cariera ei în gimnastica aerobică și o să punctăm și marile repere strălucitoare, care au făcut-o cunoscută în lumea întreagă. Corina Constantin a fost numită ambasadoare a Campionatelor Mondiale de Gimnastică Aerobică din Azerbaidjean nu numai că este răpitor de frumoasă, ci și pentru performanțele obținute de româncă, pe podiumurile diferitelor competiții internaționale.

Două legende, Corina Constantin și Vladislav Oksner

Așadar, Federația Internațională de Gimnastică (FIG) a decis, într-o întâlnire recentă, ca fosta mare gimnastă Corina Constantin să devină ambasadoare a Mondialelor de la Baku, Azerbaidjean, care se vor desfășura în perioada 14-16 mai, 2020. Alături de româncă, ca reprezentant al gimnaștilor, va fi și rusul Vladislav Oskner, un campion de legendă, la fel ca și Corina.

De altfel, în dreptul rusului FIG a punctat că acesta a câștigat patru medalii de aur, la Campionatele Mondiale, în pereche mixtă, alături de soția sa, regretata Tatyana Solovieva. Valorosul cuplu au marcat istoria gimnasticii aerobe, cu clasa și talentul lor. Au atins apogeul în perioada 1997-2002, când au cucerit patru medalii de aur, la Mondialele din 1998, 1999, 2000 și 2002, cât și alte două la Jocurile Mondiale din 1997 și 2001.

Din 2009, a fost motorul naționalei României

Despre Corina Constantin se spune că a fost unul din motoarele principale ale echipei României, începând cu anul 2009. Corina a adunat șapte medalii la Campionatele Mondiale, patru de aur și trei de argint, dar și alte patru la Jocurile Mondiale, una de aur și trei de argint. Și-a încheiat cariera în 2016, cu un titlu mondial  la individual, Campionate desfășurate în Coreea de Sud, la Incheon, dar și cu alte două reușite la Cupa Mondială de la Cantanhede, Portugalia, aur la individual și argint la trio.

Watanabe: ”Vreau povești de la ambasadori”!

”În spatele medaliilor, fiecare campion are povestea lui. Dacă acești ambasadori știu să-și îmbrace aceste basme cât mai frumos și să le transmită tinerilor, atunci ei vor construi cu siguranță punți între generații, între toate disciplinele de gimnastică”, spunea președintele FIG, japonezul Morinari Watanabe.

”Sunt onorată și mândră că am fost desemnată ambasadoare a Mondialelor de la Baku, împreună cu legendarul Vladislav Oskner, din Rusia. Sunt așa de încântată”…, declara și Corina Constantin, pe site-ul Federației Internaționale.

La fel de entusiamată era și Marcela Fumea, mentorul gimnasticii aerobice în România, aflată acum în postura de vicepreședintă a Federației de Gimnastică. ”Traversez momente grele, este mult de lucru, avem obligații să participăm cât mai bine la competițiile internaționale, și mă refer nu doar la aerobic, ci și la artistic, unde Europenele bat la ușă. Eu sper să mai calificăm pentru Olimpiadă și alți sportivi, măcar la individual, dacă pe echipe nu s-a putut. Fata asta de la aerobic, Corina Constantin, este minunată și merita să fie în centrul atenției întregii lumi”, ne spunea Marcela Fumea.

Lasă un răspuns