Show-ul groazei! Unde a dus inconștiența lui Djokovic

“Show-ul groazei”, așa numesc sportivii din toată lumea turneul de la Adria Tour. Novak Djokovic a vrut să arate că se poate juca tenis chiar dacă toate țările au fost afectate de epidemia de coronavirus. Ce a reușit în fapt a fost exact contrariul. Din cauza inconștienței de care a dat dovadă, este posibil ca tot programul să fie dat din nou peste cap.

Patru jucători testați pozitiv

Ultimul testat pozitiv este chiar Novak Djokovic. Liderul mondial a anunțat azi că are coronavirus, după ce a primit rezultatul testului.

Sâmbătă, Grigor Dimitrov a plecat urgent din Croația, după ce s-a simțit rău în timpul meciului. O zi mai târziu anunța că are coronavirus. Turneul a fost anulat, sau mai bine zis finala.

Totul a fost în zadar, rând pe rând sportivi sau antrenori care au fost prezenți la competiție au început să prezinte simptome. După încă o zi, Borna Coric a fost și el depistat pozitiv. La 24 de ore, Victor Troicki a aflat că este bolnav, în plus virusul a fost contactat și de soția acestuia care e însărcinată.

„Este adevărat că eu şi soţia mea suntem pozitivi. Ea a făcut testul vineri, iar eu şi cu soţia mea l-am făcut duminică după ce am aflat că e pozitivă. Fiica mea a avut rezultat negativ, însă eu şi soţia mea am avut rezultat pozitiv” a declarat Troicki.

Lista ”victimelor” nu include doar jucători

Până în acest moment mai sunt și alte cazuri de îmbolnăviri, după show-ul groazei Adria Tour. Antrenorul de fitness al lui Novak Djokovic, Marko Paniki și antrenorul lui Grigor Dimitrov, Chris Gro.

Chiar dacă Federația Internațională a impus reguli cât se poate de stricte în privința desfășurării turneelor, Novak Djokovic nu a ținut cont de acestea. În tribune au fost spectatori. Aceleași mingi au fost folosite de ambii jucători aflați în teren. În plus nici copiii de mingi nu au fost protejați deloc.

Lumea tenisului nu-l iartă pe Djokovic! “Show-ul groazei”

Toți jucătorii de tenis care au participat la turneu au făcut imediat testele. Unii au decis chiar să intre în izolare, deși rezultatul a fost negativ. Singurul care a ieșit din tipare și a sfidat orice regulă a fost din nou liderul mondial. Acesta a preferat să zboare la Belgrad pentru a fi testat.

Imediat tenismenii de top au început să reacționeze. Primul a fost Nick Kyrgios. “A fost o decizie iresponsabilă”, a scris australianul.

Participanții la Adria Tour au mers mai departe. În timpul truneului nu au respectat nicio regulă pentru a se proteja. Iar în timpul liber au făcut la fel. Au apărut mai multe filmulețe în care jucătorii de tenis se distrează în cluburi. Petrecerile ar fi avut loc după fiecare meci.

“A fost un show al groazei. Tot ce s-a întâmplat acolo denotă o imaturitate și iresponsabilitate enormă. Și dacă ai fi la Polul Nord nu ai face o petrecere”, a spus și Bruno Soares, locul 25 ATP.

Oficialii turneului nu se consideră vinovați

Oficialii Adria Tour s-au mulțumit să dea doar un comunicat, în care nu se consideră deocamdată vinovați.

„Am urmărit în permanență măsurile epidemiologice prevăzute de tările în care am organizat Adria Tour. Niciunul dintre cei implicați, care au avut contact cu Grigor Dimitrov nu are vreun simptom. Cu toate acestea, rămânem în contact cu autoritățile sanitare pentru a ne asigura că oamenii care au avut contact cu Grigor vor fi testați în această seară,” spuneau ieri cei de la Adria Tour, potrivit UbiTennis.com


De ce se tem jucătorii de US Open

Organizatorii turneului de Grand Slam de la US Open au anunțat că acesta va începe pe 31 august.  Mulți jucători sunt reticienți și nu și-au anunțat încă participarea.

Acum ceea ce s-a întâmplat în Croația îi sperie și mai tare. Unii spun că măsurile de protecție care vor fi luate la US Open sunt aproape imposibil de respectat și de aceea preferă să nu participe în acest an. Alții mai curajoși declară că vor fi prezenți dacă vor fi în siguranță.

“Jucătorii vin din toate colțurile lumii. Trebuie să ai încrederea că s-au luat toate măsurile necesare pentru a fi protejați. Trebuie evitată situația cu care s-au confruntat ei acolo”, a spus Andy Murray.

Lasă un răspuns