Sfaturile analiștilor financiari: Cum să faceți economii în cazul unei crize economice provocate de coronavirus

Sfaturile analiștilor financiari. După criza de sănătate, va urma una financiară. Unii economiști spun că aceasta va lovi mai puternic decât cea din 2008. Alții estimează că economia se va recupera rapid, după ce va trece pandemia.

”Să evităm cheltuielile făcute din plictiseală ”

Analiștii financiari ne sfătuiesc să ne facem un buget personal sau de familie, pentru a ști exact de câți bani dispunem în fiecare lună. Să prioritizăm cheltuielile. Dar și să scăpăm de cele care nu sunt necesare.

” În această perioadă, poate ar fi bine să punem într-un fond de rezervă banii pe care nu îi mai cheltuim în această perioadă. De exemplu, din transport, din ieșirile din oraș. Să evităm cheltuielile făcute din plictiseală, din impuls. Dacă mergem la cumpărături să mergem doar cu listă. Pentru că altfel avem tendința să cumpărăm mai mult decât avem nevoie. Mai ales acum să fim atenți la termenele de expirare a produselor ”, a declarat Irina Chițu, analist financiar.

Sfaturile analiștilor financiari

În eventualitatea unei crize, trebuie să fim pregătiți să ne reducem costul facturilor lunare.De exemplu, când ne uităm seara la televizor putem stinge becul în cameră. Sau, în loc să umplem cada cu apă, putem face dușuri scurte.

Aceste obiceiuri simple ne vor ajuta să salvăm câteva zeci de lei lunar. Ar fi indicat să încercăm să reducem cât mai mult și alte costuri. Să ne folosim la magazine de cardurile de fidelitate sau să fim cu ochii pe reduceri.

Un alt sfat este să ne achităm toate facturile și creditele la timp. Și nu în ultimul rând, trebuie să economisim.

Atenție la înșelătoriile online

Este foarte important și să ne ferim de înșelătoriile online. Este unul din sfaturile analiștilor financiari.

”În primul rând, să nu accesăm reclamele venite prin e-mail, prin social-media, dacă vin din partea unor companii necunoscute. Iar când facem cumpărături, să intrăm doar pe site-urile acelea securizate. Care au extensia „https”. Să ne informăm înainte de a cumpăra sau a face o donație, căutănd recenzii despre produs și companie ”, a explicat Sincron Irina Chițu, analist financiar.

” În 2009-2010 a fost o altă criză, era lipsa banilor, era „Nu avem bani să facem aia, avem datorii”. În momentul ăsta este o criză de altă natură, este criza cererii, criza ofertei. Din punctul meu de vedere, impactul este mult mai mare și îmi aduc aminte că în anul 2009-2010, atunci a fost maxim, au fost șomeri, dar nu atât de mulți într-o perioadă atât de scurtă”, a spus Adrian Bența, consultant fiscal.

România ocupă locul 124 la nivel mondial din 143 de țări și ultimul loc din Uniunea Europeană la gradul de educație financiară, conform unui studiu realizat de Standard & Poor’s Ratings. site news

Lasă un răspuns