Senator PMP, atac incendiar la românii din Diaspora: Revin acasă din cauză că au lucrat la negru! Azi vor să se folosească de protecția socială din România

Senator PMP Cătălin Lucian Iliescu are un mesaj tăios la adresa românilor întorși din străinătate  din cauza izbucnirii pandemiei de coronavirus. El spune că părerea lui nu implică partidul, fiind un atac fără precedent la adresa diasporei din partea unui parlamentar PMP.  Acest lucru în condițiile în care la ultimele scrutinuri electorale, Diaspora a fost unul din fiefurile PMP.

”Economia este knock-out ”

”De o lună mă tot întreb de ce am luat măsuri așa greu și târziu. În fapt toate statele au părut a fi nepregătite. Nu am securizat granițele. Nu am carantinat românii trimiși acasă din Europa. Nu am închis la timp școlile și universitățile. Nu am dotat spitalele cu echipamente de protecție. Zici că am așteptat să se întâmple ceva ce se cunoștea din decembrie-19. Puteam evita panica și frica de azi de la începutul lunii februarie.

Foloseam 100000 teste rapide pentru cei veniți. Foloseam termosisteme. Nu am făcut-o! De ce? Probabil nu le aveam. Că nu ne-am pregătit.Sau le aveam și asta e o altă discuție. Vedem cauza pentru care suferă o țară întreagă. Iar economia este knock-out. În plus, statul român are informația câte echipamente medicale și de protecție importate sunt în țară la ,unii’ privați care așteaptă să le supraevalueze? ”, spune senatorul PMP.

Azi, plătitorii de taxe și impozite’ sunt primii serviți de spitale și asistență socială. Dacă nu ei, familiile lor pe care le-au imbolnavit. Și odată cu ele o țară întreagă. Dacă va cheamă Diasporala muncă, sper să o faceți pe contracte de muncă. Vrei să pleci la muncă în afară. Foarte bine. O faci cu certificat de la primărie.

Unde arăți clar cât stai și ce contract de muncă ai. Vrei să pleci teleleu, declari perioada și îți plătești taxele la salariul minim. Asta este ordine într-o țară. România nu e obligată să suporte povara asta pentru niște aventurieri. Au zis mersi că au scăpat de unii dintre voi. Ce român serios, stabilit în afara țării, venea acasă în perioada asta, știind că sistemul medical de aici este praf. Nimeni. Și-au văzut de treabă și au respectat regulile acolo unde au hotărât să-și trăiască viața. Merită tot respectul ”, a spus senatorul PMP.

” V-ați întors doar voi ăștia care nu ați știut în viața voastră ce însemna să muncești pe acte ”

” V-ați întors doar voi ăștia care nu ați știut în viața voastră ce însemna să muncești pe acte. Și, normal nu puteați să mergeți nici la magazin că vă trebuia hârtie de la angajator. Care angajator? Pauză. În țară, firmele, cetățenii își plătesc și ultimul leu la stat. Altfel primesc popriri peste popriri de la ANAF. Iar unii dintre voi, v-ați lăfăit în șmecherie la graniță. Ați dat chefuri acasă. Nu ați respectat carantina V-ați bătut joc de noi. Azi faceți potecă la cantine pentru mâncare și la primării pentru ajutorul social. În fapt nu aveți nici o vină.

Noi suntem vinovați că nu s-a găsit nimeni până acum să vă spună adevărul. Și nici să propună o lege, de dragul pierderii voturilor. Va spun eu asta, cu tot riscul. Ori munciți în țară, pe salariile astea de ,2 lei’ cum vă place să spuneți,.Ori plecați la muncă în afară cu acte. Așa nu mai merge. În cazul în care nu doriți să declarați unde munciți în străinătate sau nu doriți să achitați contribuții pe salariul minim pe economie, puteți opta pentru a plăti costul tratamentului la externarea din spital. Acest set de măsuri nu este nou.

Pincipiul echității fiscale este dezvoltat în 1776 de economistul Adam Smith Dar în România, cum se caută doar măsurile benefice campaniei electorale putem să urmărim măcelul economic.Și azi în special, dezastrul din sistemul de sănătate. Cam așa trebuie să sune legea în viitor pentru voi. Plătitorii de taxe și impozite, savanții României’”, a scris senatorul pe Facebook.

„Acest material este părerea mea personală și nu implică PMP”, spune senatorul.

El a mai scris:

”Acum, l-am înțeles pe dl. președinte Iohannis, de ce nu a inflamat populația ”

”Privesc știrile din afară și mă gândesc ce naiba se petrece. În Italia 75% din cei 150000 infestați sunt asimptomatici. Fără vreun indiciu că ar avea ceva. Cum scăpăm noi de virusul asta cu 35000 teste făcute până acum? Totul este blocat. În Suedia se trăiește normal și singurele măsuri sunt autoprotejarea. La spital ajung doar cazurile grave. Sunt 300 morți la o populație de 10 milioane.

Nu spun că ăsta este exemplul perfect. Dar soluția este imunizarea în masă. Rata de mortalitate este de sub 0.02%. Azi, ai impresia că orice persoană decedată este de la coronavirus. Fapt ce nu este real. Se moare și natural. Autoritățile au obligația să ofere date clare, transparență totală. Altfel, panica predomină. Și, când mai auzi că prefecții au ordin să tacă, înnebunești. Hai să fim deștepți. Că altfel ne vom încaieaă pe străzi din lipsă de bani pentru mâncare.

Acum, l-am înțeles pe dl. președinte Iohannis, de ce nu a inflamat populația din timp, de acum două luni. Știa ce urmează. A cântărit. Știa că singura soluție este imunizarea populației în urmă căreia în organism ca după orice virus rămâne antigenul. Doar că durează. Iar răbdarea se va risipi cât de curând când frigiderul va fi gol ”, a spus senatorul PMP.

”Ce nu înțeleg și nu văd, care a fost și care este planul guvernului ”

”Ce nu înțeleg și nu văd, care a fost și care este planul guvernului? În trei săptămâni s-a blocat jumătate din țară. Peste o lună, blocăm tot.

Ușor, ușor, trebuie să începem munca, protejați. Agricultura este de baza. Amenajarea urgentă a centrelor de colectare pentru producători de unde magazinele să se aprovizioneze. Tichete de catering, masă caldă pentru oamenii fără venituri ca alternativă pentru domeniul horeca grav afectat. Culoare verzi și vignete pentru transportatori.

Program guvernamental pentru protecția oamenilor rămași la muncă cu măști, mănuși, dezinfectanți și teste rapide. Programe pentru sprijinirea IMM-urilor. Da. Cu bani de la stat. Pot fi și nerambusabili sau recuperați în timp, fără dobândă. Ceva trebuie făcut. Programe pentru sprijinirea familiilor tinere să se mute în rural. Să facă agricultură, Fie ea și de subzistență. Ce facem cu milionul de șomeri? Nemaivorbind de ,savanții’ întorși și plin de joc și voie bună. Când li se vor termina banii se apucă de ce știu ei cel mai bine. Să vedeți fraților infracționalitate. Este pregătită poliția și jandarmeria?”, a spus senatorul PMP.

”Legea cu privire la înghețarea ratelor este o minciună ”

” Legea cu privire la înghețarea ratelor este o minciună. Până se promulgă, peste două luni după ce va fi respinsă odată de președinte și CCR va da verdictul, trece criza. În plus băncile vor selecta firmele și cetățenii cărora le va acorda această facilitate. Nu vor, nu o fac. Că nu ai cum să obligi o bancă care își plătește taxele la zi să piardă bani că așa vrei tu. În plus, șubrezirea sistemului bancar atrage dezastrul în economie.

Școlile și universitățile trebuie să rămână închise. În fiecare familie, o persoană trebuie să stea acasă cu copiii, fiind plătită. Avem lege în sensul asta, 75% din salariu.

Restul populației active, ușor ușor trebuie să reînceapă munca sub protecție maximă. Ieșirea din izolare însemna viață. Mulți se gândesc ce facem astăzi. Dar câți se gândesc ce facem mâine? Guvernul Orban trebuie să înceapă să dezvolte soluții clare în domenii care generează plus valoare, acum. Mediul privat este cheia. Clepsidra este întoarsă invers”, a scris senatorul pe Facebook. site news

Lasă un răspuns