Sejururi exotice pentru aleșii noștri, Paraguay, Djibouti sau Cambodgia

Mai mulţi deputaţi au mers în deplasări oficiale, pe banii statului, în destinaţii aflate la mii de kilometri de România. Motvul este întotdeauna același,  pentru a participa la diferite reuniuni, mai mult sau mai puţin importante. Printre ţările văzute de aleşi au fost fost Djibouti sau Paraguay. Parlamentarilor li se poate deconta cazare, transportul şi diurna pentru deplasările în străinătate. Pe lângă vizitele oficiale în state din UE sau pentru evenimente majore din Statele Unite, Canada sau China, aleşii au mers şi în ţări considerate exotice.

Asia și Africa, în topul priorităților pentru parlamentarii noștri

În luna februarie, deputatul Ştefan Muşoiu (PSD) a mers trei zile la Hanoi (Vietnam). El a participat la o reuniune a Adunării Parlamentare a Francofoniei. În martie, deputatul PMP Constantin Codreanu a participat la reuniunea Comisiei politice a Adunării Parlamentare a Francofoniei în Djibouti. La începutul lunii aprilie, o delegaţie numeroasă de parlamentari, printre care senatorii Şerban Nicolae (PSD) şi Mario Ştefan Oprea (PNL), au mers la reuniunea de primăvară a Uniunii Interparlamentare, desfăşurată la Doha (Qatar). Pentru cele şase zile petrecute în Qatar, Camera Deputaţilor a plătit aproape 70.000 de lei, în timp ce Senatul a alocat aproximativ 120.000 lei.

USR și PRO România – care spun că sunt altfel, la bătaie pentru excursii pe bani publici

Tot în aprilie, Camera Deputaţilor a plătit 35.000 de lei pentru deplasarea deputatului Lucian Simion (PSD) în Uruguay. El a fost la a „treia reuniune a Grupului de Lucru Deschis referitor la Abordarea Strategică a Managementului Internaţional al Chimicalelor”. În luna mai, circa 30.000 de lei au fost daţi pentru cinci zile de deplasare ale deputatului Sorin Cîmpeanu (fost Pro România) în Cambodgia. Acolo se desfășura o reuniune a unei comisii a Adunării Parlamentare a Francofoniei. 80.000 de plătit Camera Deputaţilor doar pentru o deplasare de cinci zile a trei membre ale Parlamentului în Japonia, pentru Summit-ul Anual al Forumului Global al Femeilor Politician Lider. Tamara Ciofu (PSD), Cristina Prună (USR) şi Rozalia Biro (UDMR) au fost cele care au mers la Tokyo în luna iunie.

Coasta de Fildeș, bifată și în acest an

Simona Bucura-Oprescu, Sorin Cîmpeanu şi Ştefan Muşoiu au mers  în iulie, pentru cinci zile, în Coasta de Fildeş. Acolo avea loc o sesiune a Adunării Parlamentare a Francofoniei. Aproximativ 80.000 de lei au fost plătiţi pentru deplasarea celor trei. Doi parlamentari, Ionela Dobrică (PSD) şi Glad Varga (PNL), au mers în septembrie pentru şase zile în Paraguay. Ei au participat la Conferinţa Globală a Tinerilor Parlamentari, pentru care statul a plătit peste 60.000 de lei. Ne e de mirare că, pentru un parlamentar, contribuabilii au ajuns să plătească costuri uriașe. (site news)

Lasă un răspuns