foto facebook

Șeful statului, ÎNGRIJORAT de numărul mare de infectări. Când revenim la starea de urgență

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut, joi, 18 iunie, o conferință de presă, în care și-a arătat îngrijorarea cu privire la creșterea numărului de cazuri Covid-19 în România. Șeful statului i-a atenționat, din nou, pe români. Șeful statului a spus și când am putea reveni la starea de urgență.

Declarații Klaus Iohannis

Sunt îngrijorat fiindcă am văzut în fiecare zi un număr mare de noi pacienți care sunt infectați.

Și astăzi (n.r. – joi, 18 iunie) sunt peste 300 de persoane și cred că este cazul să mai subliniez câteva lucruri.

S-a renunțat la multe restricții, dar virusul nu pleacă în vacanță, nici în concediu. Virusul este în comunitate. Am constatat că în zona politică, mai ales în opoziție, apar afirmații și poziții ciudate și nepotrivite. 

Vă spun foarte clar, dragi români, feriți-vă de virus. Au rămas în vigoare măsuri simple, de bun simț și foarte imporatante. Masca, distanța, igiena mâinilor. Noi nu dorim să reimpunem măsuri de restricții fiindcă ne dorim să redăm românilor o viață normală dar această nouă normalitate nu poate fi un succes fără respectarea acestor norme minimale. 

Citește și ce spune președintele Klaus Iohannis despre moțiunea anunțată de PSD

Când revenim la starea de urgență

Dragi mei, vă rog să le respectați”, a declarat Klaus Iohannis.

Revenirea la starea de urgență este ultima soluție, în cazul în care nimic nu funcționează. Dar de asta ne întâlnim și luăm decizii.

Măsurile luate de Guvern au fost foarte bune și luate la timp și o dovedește numărul mic de cazuri din România, dacă ne uităm și la alte state”, a mai spus președintele României.

Președintele Klaus Iohannis a vizitat, joi, 18 iunie, unitatea mobilă de terapie intensivă, la Romexpo, alături de premierul Ludovic Orban și de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și cel al Internelor, Marcel Vela.  site news

Lasă un răspuns