Șeful Secției 14 București și alți 13 polițiști, băgați la izolare. Ei sunt ” victimele” fostului chestor, internat la spitalul Gerota

Șeful Secției 14 București și alți 13 polițiști au fost băgați la izolare. Conducerea Poliției Capitalei a fost informată că un număr mare de polițiști de la Secția 14 din sectorul 4 a fost în contact direct cu un angajat al ADP. Angajatul ADP a fost depistat pozitiv la coronavirus. El fusese infectat prin contact indirect de către un membru al familiei.

Șeful Secției 14 București și alți 13 polițiști, băgați la izolare

Lucrurile sunt mai complicate decât se pare.

Ca să se înțeleagă mai bine cum se ”propagă” coronavirusul o să-i numim pe cei doi bărbați infectați și spitalizați, angajați ai ADP sector 4 cu poreclele Nae 1 și Nae 2. Deja ceea ce se petrece cu oamenii ce au intrat în contact cu fostul chestor Nelu Lupu, internat acum la spitalul Victor Babeș, este îngrijorător.

Infectare în lanț

În cazul de față, Lupu a intrat în contact direct cu Nae 2, în ziua de 2 martie. Acesta i-a transmis ulterior virusul și lui Nae 1, cu care e rudă.

În ziua de 6 martie, Nae 1 a fost la o partidă de fotbal cu polițiștii Secției 14. Evident, nu știa că era infectat. Cum nu știa atunci că Nelu Lupu se internase în spital. Despre boala acestuia, tot ADP-ul, Primăria sectorului 4 și toată lumea am aflat în noaptea de 9 martie. A doua zi s-a făcut ancheta epidemiologică. Iar toți cei care au fost în contact direct cu fostul polițist au fost testați. Ruda sa, Nae 2 a ieșit pozitiv, apoi el. Amândoi sunt în spital, împreună cu alți oameni apropiați.

Grupul Strategic de Comunicare nu a dat nicio informație

Autoritățile, prin Grupul Strategic de Comunicare, nu a dat nicio informație despre aceste cazuri, potrivit evz.ro. Iar conducerea Primăriei Capitalei a fost informată despre partida de fotbal, urmată de autoizolarea polițiștilor, în frunte cu șeful și adjunctul Secției 14, abia în data de 13 martie.

Ieri, a mai fost depistată o femeie contaminată tot pe filiera chestorului Nelu Lupu. Este vorba de o asistentă de la Spitalul de copii Marie Curie, care a ”primit” coronavirusul de la o rudă ce a stat în apropierea lui Lupu. Cu ce lanț uman a intrat și ea în contact, se va vedea în următoarele zile. site news

Lasă un răspuns