Șeful PSD amenință Guvernul să nu trimită la publicare ordonanțele adoptate în miez de noapte

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că, dacă Guvernul va îndrăzni să trimită la publicare la Monitorul Oficial ordonanţele de urgență adoptate marți, în ultima şedinţă înaintea demiterii, atunci PSD va sesiza Avocatul Poporului. Ciolacu este sigur că PSD va opri ”acest şir de ilegalităţi, această batjocură la adresa democraţiei”. ”PSD a fost supus unui atac continuu din partea tuturor, din partea multor forţe din această ţară. În fapt, au vrut să distrugă acest partid şi, din păcate, nu este prima oară. Uniţi, cu încredere unii în alţii, am rezistat şi de data aceasta acestui atac. Am văzut cu toţii în ultimele luni unde poate duce lupta politică purtată fără raţiune şi fără ruşine”, a afirmat el.

Ciolacu vorbește despre recordul absolut al PNL – 55 de ordonanțe în trei luni

Ciolacu a afirmat că PNL „a vrut şi încă mai vrea să modifice legislaţia electorală”. Liderul interimar a criticat cele 25 de ordonanţe de urgenţă date „într-o sigură noapte, în dispreţul legii”.

Citește și ce probleme mari cu banii sunt la PSD, valuri de concedieri.

”Dacă vor îndrăzni să trimită la publicare aceste ordonanţe, atunci vom sesiza Avocatul Poporului. Vom opri acest şir de ilegalităţi, această batjocură la adresa democraţiei”, a avertizat Ciolacu.

El a criticat faptul că PNL a dat 55 de OUG în trei luni, spunând că este un „record absolut în democraţia post-decembristă a României”

Marcel Ciolacu acuză că Guvernul PNL şi preşedintele Iohannis au băgat România în criză politică, iar PSD are o soluţie pentru stabilitate. În acest context, liderul PSD spune că preşedintele Iohannis vrea prelungirea crizei.

”Ei vor alegeri anticipate pentru că nu vor să crească salariile de la 1 septembrie. Vor alegeri anticipate pentru că nu ştiu să guverneze. Vor alegeri anticipate pentru că se împrumută de bani şi noi nu ştim unde se duc miliardele acestea. Vor alegeri anticipate pentru că vor să ascundă faptul că România se întoarce în austeritate”, a conchis liderul interimar al PSD.

Orban e sigur că ordonanțele date de Guvernul său sunt perfect legale

Premierul Ludovic Orban a declarat că procedurile privind adoptarea celor 25 de ordonanţe de urgenţă au fost grăbite, după ce s-a stabilit în Parlament că moţiunea de cenzură va fi votată miercuri. Din acest motiv, ordonanţele au fost adoptate în şedinţa de guvern de marţi.

Vezi și când spune Ciolacu că va anunța dacă va candida la șefia PSD.

”Problema cea mai importantă este ca ordonanţele de urgenţă să fie publicate în Monitorul Oficial, să intre în vigoare. Pentru că este vorba de ordonanţe extrem de importante pentru România. În spatele fiecărei ordonanţe de urgenţă pe care am adoptat-o a existat un motiv solid, puternic, legitim. Adoptarea acestor acte normative era fundamentală, fie pentru zone ale societăţii româneşti, pentru zone ale economiei româneşti, fie pentru nevoi reale ale românilor”, a declarat premierul. site news

Lasă un răspuns