Şeful Amazon, victima hackerilor. Ce mesaj a primit

Şeful Amazon a fost victima hackerilor în urma unui clip video primit pe WhatsApp de pe numărul prinţului saudit Mohammed bin Salman.

 Potrivit publicaţiei britanice The Guardian, este vorba despre un atacat informatic care l-a avut ca victimă pe celebrul magnat american Jeff Bezos.

Citiți cum a ajuns pentru câteva ore șeful Amazon cel mai bogat om din lume-amazon-

Șeful Amazon a primit un mesaj pe WhatsApp

În mai 2018, Bezos a primit un video pe WhatsApp din partea prinţului Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, cu care ţinea legătura în acest mod.

Potrivit analizei criminalistice ulterioare, clipul  conţinea un malware construit special pentru a copia date de pe telefonul pe care a fost trimis.

Nu se ştie cu exactitate ce date au fost extrase de pe telefonul lui Jeff Bezos, dar este clar că au fost copiate mari cantităţi de informaţii.

Atac misterios

De asemenea nu se ştie dacă atacul a fost iniţiat chiar de pe telefonul prinţului Saudit sau de hackeri care au reuşit să-i fure numărul. Este greu de crezut că, dacă ar fi ordinat un astfel de atac, prinţul şi-ar fi folosit propriul număr. Sunt însă o serie de coincidenţe care ar putea sau nu să fie importante în acest caz. Atacul asupra lui Jeff Bezos s-a produs cu 5 luni înaintea asasinării jurnalistului Jamal Khashoggi, unul dintre criticii Guvernului saudit.

Jamal Khashoggi scria pentru Washington Post, publicaţie care este deţinută de Jeff Bezos.

Câteva luni mai târziu, au ajuns în presă convorbiri şi imagini trimise de Bezos amantei sale, fosta prezentatoare TV Lauren Sanchez.

După acest incident, şeful securităţii de la Amazon, Gavin de Becker, spunea că investigaţiile companiei au arătat cu un mare nivel de siguranţă că saudiţii au avut acces la telefonului lui Jeff Bezos.

Bezos are şi în prezent interese de afaceri în Arabia Saudită, unde vrea să-şi extindă serviciile de comerţ electronic şi centrele de date AWS. site news

Lasă un răspuns