Șefii CNAIR rămași fără posturi, îmbolnăviți subit și simultan: peste 1.000 de zile de concediu medical în 4 luni

Companiile de stat au fost mereu o vacă de muls. Iar CNAIR este una dintre ele. Oficial, aici se învârt anual în jur de 17 milioane de euro, astfel că bătaia pe ciolan este mare. O sumă enormă pleacă spre bugetul de salarii. Iar cu cât funcția este mai importantă cu atât venitul, dar și beneficiile sunt pe măsură. Un simplu șef de birou câștigă 8.000 de lei în mână, în timp ce un director adjunct dintr-un departament ajunge la 16.000 de lei.

Salariile de la autostrăzi, o miză la fel de mare ca și afacerile dubioase

Pentru că salariile şefilor de la Drumuri creșteau anual cu 140%, iar numărul lor era mai mare decât al meseriașilor s-a luat decizia ca măcar la vârful companiei să se mai taie din șefi. În septembrie 2019, s-a anunțat schimbarea organigramei, iar în 8 octombrie a fost adoptată.

Citește aici despre ce ministru PNL s-a dus azi singur la DNA după un scandal la tv.

”A fost stabilită în funcție de cerințele și principiile necesare eficientizării activității companiei. De asemenea, s-a luat în calcul și optimizarea circuitului documentelor, în perspectiva responsabilizării deciziilor. Astfel, din vechea structură care însuma un număr de 28 de posturi de directori, în urma reorganizării, vor fi doar 12 posturi. Asta presupune și o economie la bugetul companiei de peste 10 milioane lei/an”, anunța la acel moment CNAIR. Directorii, șefii de servicii și de birouri nu au fost dați afară. Au fost doar retrogradați pe funcții inferioare și chiar de execuție, astfel că salariile li s-au înjumătăți.

Bugetarii de lux nu au fost de acord și au refuzat să semneze pentru noile posturi. Ei au început rând pe rând să se îmblonăvească și să intre în medical, scrie click.ro.

Nababii CNAIR schimbă diagnosticele precum șosetele

”Valul de îmbolnăviri a început să curgă începând cu septembrie. În prezent, sunt bolnave nouă persoane, care au strâns împreună peste 1.000 de zile de concediu medical și care primesc, în continuare, fie 100% din salariul pe care-l aveau când erau încadrate pe funcții de conducere, pentru că apar cu urgențe, fie cu 75%. Culmea este că în trei-patru luni de medical, unii dintre ei au schimbat și șapte diagnostice: ba probleme cu uterul, ba viroză, ba copil bolnav”, ne-au dezvăluit surse din interiorul Companiei pentru Infrastructură Rutieră.

Află aici cine anunță că s-a finalizat prin autostradă electrică din România.

Iată alte boli cu care bugetarii de lux apar în acte: dorsologii, adică dureri de spate, care sunt cele mai frecvente, urmate de vertij, dermatită de contact, viroză, pneumonie virală sau risc maternal.

Legal, un angajat poate avea maximum de 180 de zile calendaristice într-un an, socotit de la prima zi de îmbolnavire. Deja, mulți dintre ei au depășit jumătatea perioadei, iar surse oficiale spun că așteaptă ca organigrama să fie refăcută după vechiul model. În felul acesta, s-ar reîntoarce pe posturile călduțe deținute ani la rând. site news

Lasă un răspuns