Șefa DSP Suceava explică de ce nu au fost raportate cele șase decese provocate de coronavirus

Șefa DSP Suceava explică de ce nu au fost raportate cele șase decese provocate de coronavirus

La Spitalul Judeţean de la Suceava, şase oameni au murit infectaţi cu noul coronavirus fără să apară în statisticile oficiale. Decesele s-au petrecut în cursul lunii aprilie, însă nu au fost raportate către DSP, aşa cum prevede legea.

”Spitalul nu a raportat tot la timp şi am fost nevoiţi să îi adunăm pe toţi cei din urmă. Acum s-au reglat conturile”, a declarat Manuela Trifan, şefa DSP Suceava.

Conducerea Spitalului Judeţean din Suceava a fost preluată de o echipă de medici militari. Aceştia au plecat ieri, 30 aprilie, şi a venit la coordonare o echipă de medici din spital. Ministerul Sănătăţii a anunţat că ministrul Nelu Tătaru a cerut echipei care a fost coordonată de secretarul de stat Ionel Oprea o evaluare completă a situaţiei de la Suceava, care include şi modul de raportare a deceselor.

”Spitalele, după cum vedeţi, uneori nu îşi duc datoria până la capăt, din punct de vedere raportare. La Arad s-au dat şi amenzi, dar nu asta este soluţia, toată lumea trebuie să înţeleagă că nu poţi să neglijezi aşa ceva.”, a declarat preşedintele Comisiei pentru Covid 19 din Ministerul Sănătăţii,  Adriana Pistol.

Conform declarațiilor Adrianei Pistol, în urma neraportării deceselor de la Suceava, Inspecţia Sanitară de Stat poate aplica şi acolo amenzi. site news

Lasă un răspuns