Ședința CSAT, convocată de președintele Iohannis. Rectificarea bugetară, pe ordinea de zi

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se reuneşte miercuri, la Palatul Cotroceni. Pe ordinea de zi a şedinţei sunt propunerile de rectificare a bugetului de stat al instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale pe acest an, avizarea numirii noului şef al Statului Major al Apărării, precum şi obiectivele României la reuniunea NATO care va avea loc în decembrie la Londra.

Potrivit unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale, sedinţa CSAT va avea loc de la ora 16,00, iar pe agendă figurează subiecte referitoare la obiectivele României la Reuniunea aniversară a şefilor de stat şi de guvern din NATO (Londra, 3 – 4 decembrie), planul de întrebuinţare a Forţelor Armate ale României care se trimit la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român în 2020, propunerile de rectificare a bugetului de stat al instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale pe 2019, programul de activitate al CSAT anul viitor, precum şi avizarea numirii în funcţia de şef al Statului Major al Apărării.

În cadrul reuniunii, vor fi analizate şi alte tematici de actualitate din domeniul securităţii naţionale. Este prima şedinţă a CSAT la care participă membri ai Cabinetului Orban.

Ultima şedinţă a CSAT a avut loc pe 30 iulie.

Lasă un răspuns