Se petrec și minuni în lume:”După 400 de zile am scăpat de cancer, sper să nu mă-mbolnăvesc de Covid-19”.

Cu mai bine de 400 de zile în urmă, înotătoarea japoneză Rikako Ikee era diagnosticată cu cancer. ”Doctorul a fost dur cu mine și mi-a spus că trebuie să merg la chimioterapie și că-mi voi pierde părul. Așa s-a și întâmplat, preț de două săptămâni am căutat moartea cu ochii, eram la pragul cel mai de jos – fără păr, cu dureri mari, cu greață permanentă, neputincioasă și să ridic telefonul sau să privesc la televizor, nu-mi puteam dori altceva decât să mor și să scap de toate.

Regret că am avut gânduri negre, dar nu mai puteam îndura!

Când îmi aduc aminte, cred că regret că am avut astfel de gânduri, viața este frumoasă, iar înotul reprezintă totul pentru mine. Am putut să merg mai departe, să depășesc momentul critic, sunt o persoană puternică, așa este, dar n-aș vrea să mai trec printr-o astfel de experiență.

După 406 zile sunt din nou în bazin și mă gândesc la Olimpiadă…

Și după 406 zile, care s-au împlinit chiar astăzi, medicul meu mi-a dat voie să intru în bazin și să înot, am mult de recuperat, dar este o fericire fără margini, fără cuvinte! Acum este un alt pericol, cel al coronavirusului – sper ca oamenii, inclusive eu, să ia măsurile corespunzătoare, pentru a preveni infecțiile. Numai așa vom rezolva problema asta gravă”, spunea Rikako.

Din nou în bazin și cu gândul la Olimpiadă…

Înotătoarea este născută pe 4 iulie, 2000, la Tokyo. Are o înălțime de 1,70 metri și 56 de kilograme. Este o specialist a stilurilor fluture și liber. În palmaresul ei se află 5 medalii de aur, la Campionatele Mondiale de Junioare, 4 medalii de aur la Campionatele Asiei, 6 medalii de aur la Jocurile Asiatice, iar lista poate continua.

Prin urmare, la Tokyo se petrec și minuni, iar asta nu poate însemna decât o fărâmă de speranță că Olimpiada japoneză se va desfășura, iar spiritul olimpic va ieși triumfător!

Lasă un răspuns