Se-ntoarce Cristiano Ronaldo la Real Madrid? Nu mai are Juventus bani să-i plătească cele 500.000 de lire sterline pe săptămână? COVID-19 face ravagii în fotbalul mondial!

Italia este un a din țările cele mai afectate de noul virus ucigaș – se află pe locul 3 ca număr de persoane infectate, dar are cele mai multe decese, 18.279, dintre țările unde COVID-19 face victim, pe bandă rulantă, încă – specialiștii în economie prefigurează o perioadă de recesiune, un chiar accentuată, care va afecta și fotbalul, ba chiar tot sportul profesionist din Cizma italiană și nu numai.

Serie A se joacă în iulie și august, așa ar vrea președintele Federației

Cu exact o lună în urmă, fotbalul în Italia a fost interzis să mai intre pe teren, dacă pot spune așa, din pricina deceselor provocate de de COVID-19. Președintele Federației, Gabriele Gavrina, își exprima speranța ca meciurile rămăse din program să se joace în lunile iulie și august, pentru a se încheia situația în Serie A. Și dacă ne imaginăm că nimic nu va mai fi ca înainte, deja sunt zvonuri că cea mai galonată echipă italiană, din era nouă, Juventus Torino, se gândește să-l dea pe  marele Cristiano Ronaldo, adus la Torino pentru suma de 100 de milioane de lire sterline.

Sigur, portughezul și-a făcut treaba până acum, și-a ajutat decisiv echipa să câștige titlul national, în ediția 2018/2019, al optulea consecutiv, marcând 21 de goluri, iar în acest sezon are, deja, 16 goluri înscrise. Da, CR7 este un briliant, un jad strălucitor, însă mult prea scump pentru Juventus, în condițiile actualei crize. Se spune că Juventus l-ar da pe Ronaldo chiar și pe 50 de milioane de lire sterline, adică la jumătate cu cât l-a cumpărat, pentru a mai echilibra deficitul din visteria clubului.

Ronaldo a lăsat ușa deschisă către Real Madrid, spune și Jose Fonte…

Colegul de națională al lui Ronaldo, Jose Fonte, aprecia că CR7 a lăsat ușa deschisă Realului din Madrid, la plecarea de pe Santiago Bernabeu. Cristiano a avut performanțe de excepție, la Madrid – are două titluri în La Liga, două Cupe ale Regelui, o Supercupă a Spaniei, patru coroane ale Ligii Campionilor (cea de-a cincea a fost câștigată cu Manchester United), patru Baloane de Aur (al cincilea a fost cucerit  pe vremea când era la Manchester United), iar lista premiilor continua, fiind una imensă.

”Știu că iubește Madridul, asta este sigur, adică clubul în sine, mai ales că realul este unul din cele mai mari grupări de fotbal din lume, dacă nu chiar cel mai mare. A lăsat acolo mulți prieteni, așa că nu m-ar mira să se întoarcă în Spania”, comenta Jose Fonte. Doar că, ultimele rapoarte arată că Realul își îndreaptă privirile spre fotbaliști mult mai tineri, în vizor fiind Paul Pogba și Kylian Mbappe. Se spune că timpul lui Cristiano a trecut, având vârsta de 35 de ani!

Zidane privește în alte direcții!

Și dacă Pogba se află, deja, pe lista de vânzări ale englezilor de la Manchester United, managerul Solskjaer recunoscând că situația este una nemiloasă, nici cu Mbappe nu va fi greu, în ciuda faptului că are contract la PSG până în vara lui 2022. Dar COVID-19 a făcut ca prețul lui Kylian să scadă, de la 189 de milioane de lire sterline, la 132 de milioane de lire sterline și nu se știe dacă va rămâne la acest nivel, când se va da drumul competiției. Antrenorul Realului, Zinedine Zidane, este un fan al fotbaliștilor francezi, prin urmare Cristiano Ronaldo are șanse mai mici să revină pe Santiago Bernabeu. Sunt sigur că surprizele din fotbalul mare nu se vor opri aici, urmează un sezon de criză și ne putem aștepta la orice!   

Lasă un răspuns