Se închid restaurantele și barurile, se suspendă zborurile spre Spania, slujbele se vor ține doar în aer liber

Se închid restaurantele și barurile, se suspendă zborurile spre Spania, slujbele se vor ține doar în aer liber

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat intr-o conferinta de presa, marti seara impunerea unor noi măsuri care au scopul de a limita pe cât posibil extinderea infectării cu coronavirus.

În baruri, restaurante și hoteluri nu vor mai putea servi și consuma alimente, băuturi alcoolice și nealcoolice, traficul aerian între Spania și România se suspendă începând din 18 martie, iar suspendarea traficului aerian între România și Italia se prelungește cu doua saptămâni.

Conferința a avut loc la o zi după ce președintele Iohannis a declarat stare de urgență în România, din cauza epidemiei de coronavirus.

Principalele declarații ale lui Marcel Vela sunt:

Imediat după ce președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind instaurarea stării de urgență, am convocat ședința Colegiului de conducere al MAI. Au luat parte secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat, care de ieri fac parte din Grupul de decizie la nivel MAI, care decide și propune acțiunile de luat pentru combaterea coronavirus.

Am decis să propunem Comitetului național pentru Situații de Urgență evaluarea de măsuri și am emis ordin de comandant, ordin de ministru al Afacerilor Interne si ordonanța militară.

– Se suspendă activitatea de servire și consum ale alimentelor și băuturilor alcoolice și nealcoolice organizată de restaurante, hoteluri, cafenele și alte localuri publice în spații interioare sau exterioare.

– Se permite comercializarea produselor alcoolice si nealcoolice care nu presupun rămânerea clientilor, cum ar fi drive in.

– Se suspendă activitățile culturale și religioase și de tratament balnear în spații închise.

– Se interzice orice eveniment la care iau parte peste 100 de persoane în spații deschise. Cei care vor să le organizeze trebuie să asigure distanța de minim 1 metru între participanți. site news

Lasă un răspuns