unsplash

Scrisoarea unui copil care vrea să învețe către primarul comunei: ”Vă rog cu toată fiinţa mea să îmi împrumutaţi şi mie un telefon”

O fetiță dintr-o comună vasluiană i-a trimis o scrisoare primarului comunei în care îl roagă să îi dea un smartphone, pentru a putea participa la cursurile online. Fetița l-a asigurat pe primar că va plati telefonul, în rate, din alocație.

Primarul comunei Șuletea, Ciprian Robert Tamaș, a scris, pagina sa de Facebook, că a primit o scrisoare de la o elevă din localitate în care îi cere un telefon mobil. El a publicat scrisoarea fetiței pe pagina de socializare.

”Momentan folosim toţi telefonul mamei mele, dar nu reuşim să ţinem pasul cu acest sistem de învăţământ, din cauza lipsei unui alt telefon”

”Acum, cu această nebunie ce ne ţine departe de băncile şcolii, singura noastră legătură cu profesorii noştri este este mediul online. Momentan folosim toţi telefonul mamei mele, dar nu reuşim să ţinem pasul cu acest sistem de învăţământ, din cauza lipsei unui alt telefon. Ştiu că aveţi un suflet bun şi vă rog cu toată fiinţa mea să îmi împrumutaţi şi mie un telefon, iar dacă nu aveţi unul disponilbil, v-aş ruga să îmi cumpăraţi dumneavoastră unul în rate, iar lunar, când voi primi alocaţia vă voi aduce banii. Sper să înţelegeţi situaţia financiară cu care se confruntă părinţii mei şi să daţi curs rugăminţii mele. Promit să nu vă dezamăgesc!”, i-a scris eleva.

”Îți voi da un telefon în stare perfectă de funcționare pentru a-ți face temele la timp, copil minunat!”

”DAA!Răspunsul meu este afirmativ, îți voi da un telefon în stare perfectă de funcționare pentru a-ți face temele la timp, copil minunat! Am primit această scrisoare pe Messenger de la o fetiță, elevă a școlii noastre! Pur și simplu mi-au dat lacrimile! Am vorbit dimineață cu directorul scolii și mi-a confirmat că sunt peste 30 de elevi în această situație! Nu au telefon, nu mai vorbim de tabletă sau de laptop, pentru a interacționa cu cadrele didactice online!Am o veste bună și pentru elevii care dispun de telefoane și nu au date mobile: la sfârșitul săptămânii vom putea utiliza internetul gratuit prin WI-FI, în punctele stabilite din fiecare sat!

Astfel, am rugămintea la voi, prietenii mei dragi, care v-ați schimbat Smartphone-ul și vreți să aduceți o bucurie, să îl donați pe cel vechi cu toată bucuria unui elev nevoiaș din comuna noastră!Noi promitem că vom face poze și vă trimitem fiecăruia dintre voi bucuria și zâmbetul copilului norocos!Pentru mai multe detalii, vă stau personal la dispoziție, la telefon 0768 673 653!Distribuiți vă rog, mobilizarea ne va ajuta copiii să țină pasul cu profesorii!” a postat primarul pe pagina de Facebook. site news

Lasă un răspuns