Scoțian plecat spre Moldova, blocat în Deva pe un drum înghețat: a setat pe GPS ”drumul cel mai scurt”

Un turist scoțian plecat din Hunedoara către Republica Moldova a rămas blocat pe un drum forestier acoperit cu gheață din Hunedoara. Asta după ce GPS-ul l-a dus pe „drumul cel mai scurt”. Salvarea acestuia a durat 3 ore, după ce a rezistat la minus 12 grade așteptând echipele. Pompierii din Deva au fost chemaţi prin 112 de un scoțian rătăcit pe drumul DJ 708 D, din Ţinutul Pădurenilor. După o intervenție de 3 ore, turistul a fost găsit în apropierea satului Poienița Tomii.

Vezi cum a arătăt drumul pe Valea Prahovei la începutul acestei mini-vacanțe. 

Un off-road prea dur chiar și pentru un scoțian

Acesta le-a povestit pompierilor deveni că a pornit din Scoţia cu destinaţia Republica Moldova, iar în judeţul Hunedoara a setat GPS-ul să-l ducă la Chișinău, pe drumul cel mai scurt. Deşi mergea cu un autoturism off road, „drumul cel mai scurt” spre casă s-a dovedit un coșmar. Bărbatul a intrat în panică în momentul în care nu a mai putut continua deplasarea, fiind blocat pe drumul acoperit cu un strat de zăpadă înghețată.

Vezi imagini spectaculoase cu plaje înghețate în sudul Spaniei.

Ce lecția a primit curajosul turist

„Pompierii au verificat starea de sănătate a bărbatului, care a rezistat eroic la temperatura de -12 grade Celsius până la sosirea echipajului de salvare. Sprijiniți de SVSU Vețel cu un tractor, pompierii militari au reuşit să scoată autoturismul din şanţ. După aşa o aventură, bărbatul și-a continuat drumul spre casă. El a decis să nu mai seteze niciodată GPS-ul pe Drumul cel mai scurt, în zone pe care nu le cunoaşte, ci pe traseul cel mai sigur”, anunță, sâmbătă, ISU Hunedoara.

Scoțianul a crezut că drumuruile din România sunt ca la e lacasă. Acum, și-a dat seama că la noi, off-road înseamnă chiar să mergi de drumurile publice. site news

Lasă un răspuns