Școlile rămân ÎNCHISE până după Paște. Firea anunță ce se va întâmpla cu elevii de BAC

Școlile rămân ÎNCHISE până după Paște. Gabriela Firea susţine clar ca locurile pentru carantină să fie extinse şi în afara Capitalei, pentru că se înmulţesc cazurile, şi anunţă închiderea şcolilor pe termen mai lung decât anunţul iniţial.

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a afirmat, joi, că a cerut Guvernului, încă de marți, fonduri pentru închirierea de noi spaţii pentru carantină, întrucât cele 300 de locuri pregătite sunt deja ocupate. Bădulescu spune că încă nu s-a primit niciun răspuns şi nu există deocamdată o soluţie. Primarul Capitalei a oferit noi detalii joi seară.

„Locurile de carantină au fost astăzi (n.r. – joi) ocupate, dar am reușit să găsim încă două clădiri cu sprijinul unor oameni de afaceri. Le mulțumesc pentru solidaritate. Am făcut un apel inclusiv pe pagina mea de socializare”, a relatat primarul Capitalei la România TV.

Școlile rămân ÎNCHISE până după Paște

„Cursurile nu vor fi suspendate până pe 22. Cu siguranță până după vacanța de Paște se va prelungi această perioadă, de aceea am venit în sprijinul copiilor din București. O platformă online atât cu materiile de bază, cât și cu disciplinele obligatorii. Le mulțumesc profesorilor voluntari pentru că au interacțiune cu elevii din Capitală. Vom face și o platformă pentru pregătirea elevilor care vor da Bacul”, a anunţat Gabriela Firea.

Toate școlile și grădinițele din România, de stat și private, sunt închise începând de miercuri, 11 martie, și până pe 22 martie. Comitetul național pentru situații de urgență a decis, luni seară, „suspendarea cursurilor în învățământul preuniversitar pe o perioadă limiată, cu posibilitate de prelungire”, a anunțat premierul Ludovic Orban. site news

Lasă un răspuns