Școală cu 500 de copii evacuată, 6 elevi au fost duși la spital, la o zi după dezinfecție

O școala din Sectorul 4 al Capitalei a fost evacuată integral, marți la amiază. Mai mulți copii de clasa a VIII-a au acuzat dureri de cap și disconfort respirator, posibil de la un gaz toxic. 6 copii cu vârste între 11-14 ani de la școala 133 au fost transportați la spital. Patru au fost duși de la școală la spitalul Grigore Alexandrescu și doi la Marie Curie, anunță ISU București Ilfov.

ISMB precizează că firma care a făcut luni igienizarea nu a scris ceva crucial în procesul verbal. Anume că nu e permis accesul în școală timp de 24 de ore după finalizarea procedurii de igienizare. ”Măsura de a nu permite accesul elevilor sau personalului în scoală, timp de 24 de ore, de la dezinfectare nu a fost prevăzuta în procesul verbal realizat după efectuarea dezinfectării”, arată ISMB.

Citește alt caz cu copii intoxicați după o dezinsecție la Arad, zeci de elevi au ajuns la spital, în valuri.

Panică totală: ambulanțe, ISU, echipaje anti-chimice și primarul – în fața școlii

La școală au fost direcționate ambulanțe SMURD și un echipaj CBRN pentru a identifica sursă problemei. Anterior, marți dimineață, școală fusese igienizată, că urmare a apariției câtorva cazuri de gripă. „Măsură de a nu permite accesul elevilor sau personalului în școală, timp de 24 de ore, de la dezinfectare nu a fost prevăzută în procesul verbal realizat după efectuarea dezinfectării. Prin urmare, școală a permis accesul elevilor și personalului. Astăzi, după ce acei elevi au acuzat disconfortul respirator, școală a anunțat și Salvarea, și pompierii”, precizează ISMB.

Iată date șocante din drama cu morți și răniți, provocată de o dezinsecție la Timișoara, în noiembrie 2019.

În prezent, elevii sunt duși la Școală 102, care este goală, unde au fost preluați de părinți. La față locului a mers și primarul Sectorului 4, Daniel Băluță. Circulația este retrictionata, la ora transmiterii știrii, în zona Școlii 133, pentru a facilita intervenția echipajelor ISU, au precizat reprezentanții Brigăzii Rutiere. (site news)

Lasă un răspuns