Schimb spectaculos de SMS-uri Vosganian-Rareș Bogdan, liberalul dă înapoi

Într-un SMS trimis deputatului ALDE Varujan Vosganian, eurodeputatul PNL Rareş Bogdan infirmă că premierul Ludovic Orban ar demisiona pentru a declanşa alegeri anticipate. „Am primit la postarea de acum o oră un mesaj de la Rareş Bogdan pe care socotesc corect să-l adaug. Iată ce îmi transmite Rareş Bogdan: «Nu am spus niciodată că Ludovic Orban va demisiona. În timpul intervenţiei mele telefonice, cineva din studio a spus asta. Eu am spus că Orban va uza de toate prerogativele constituionale pentru a încerca declanşarea alegerilor anticipate, după negocieri politice cu toate forţele politice care susţin actualul Guvern». I-am transmis lui Rareş Bogdan că această abordare mi se pare mai corectă şi că era bine ca rectificarea să fi fost făcută imediat”, a scris Vosganian pe Facebook.

Liberalul nu a rezistat ironiilor crunte ale liderului ALDE

Iniţial, deputatul ALDE afirmă, sâmbătă, într-o postare pe Facebook, că europarlamentarul Rareş Bogdan vorbeşte „prea mult”. „Înainte de a spune dacă Rareş Bogdan vorbeşte bine sau rău, să convenim că vorbeşte prea mult. Deunăzi, Rareş Bogdan a anunţat că premierul Ludovic Orban va demisiona în luna februarie. Cu alte cuvinte, dacă ne luăm după el, noi, ceilalţi, jucăm într-un film cu proşti. Am acceptat angajarea răspunderii pentru bugetul pe un an al unui Guvern care intenţionează să demisioneze peste două luni. Tare, nu?”, susţine el.

Declarația lui Rareș Bogdan care a provocat scandalul

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat la finalul lui 2019 că alegeri anticipate vor avea loc cel târziu în luna aprilie şi că PNL are negocieri cu partidele parlamentare pe această temă, fiind necesare încă 24 de voturi pentru a susţine un astfel de demers. „Noi vom folosi toate mijloacele constituţionale pentru a genera alegeri anticipate. Este obligaţia noastră. Este o cerinţă a alegătorilor noştri. Acest demers este susţinut de USR, UDMR şi PMP. Ne aşteptăm ca cei care au sprijinit investirea Guvernului Orban, din 23 de parlamentari ALDE, să susţină demersul nostru. (…) Este normal să ne dorim o majoritate formată din două sau trei forţe politice, din care vioara întâi să fie PNL şi un Guvern condus de Ludovic Orban. Veţi vedea că avem toţi paşii pregătiţi. Lunile februarie, martie vor fi extrem de interesante. Cel târziu în aprilie vom avea alegeri anticipate”, a declarat Rareş Bogdan, la Digi24. (site news)

Lasă un răspuns