Scandalul grupului liberal din Gorj care controlează ministerul Finanțelor prin mâinile deputatului Vîlceanu

O controversă uriașă a izbucnit printre angajații instituției conduse de Florin Cîțu, despre grupul de gorjeni deasupra cărora ar sta, șoptesc unele voci de pe holurile instituției, deputatul Dan Vîlceanu. Printre gorjenii din Finanțe se află și o fostă colaboratoare a Securității în timpul regimului comunist. Este o persoană despre care presa locală a scris că ar fi dorit să transfere patrimoniul unei universități la fundația pe care o conducea, dar și un traseist politic care a bifat prezența în 5 partide. J

Grupul de interese din Gorj condus de deputatul Vîlceanu

Nu este un secret că deputatul Dan Vîlceanu vizitează frecvent Ministerul Finanțelor, lucru confirmat chiar de către Florin Cîțu, într-o conferință de presă. În instituție, pe poziții de șefi, lucrează cinci gorjeni, de la secretari de stat, la directori. Dan Vîlceanu a intrat în atenția publică după ce doi șefi de la ANAF-ul Gorj ar fi fost mutați disciplinar la București și Galați pentru că ar fi sesizat organele penale în legătură cu o firmă deținută de tatăl său. HotNews.ro a scris despre acest subiect aici.

Umbra lui Cîțu este din pepiniera lui Vîlceanu

Audierea lui Florin Cîțu de luni, din Comisiile reunite de buget-finanțe a avut câteva situații care merită notate. Amintim faptul că în dreapta lui Florin Cîțu se afla Gheorghe Pecingină, secretar de stat cu atribuții pe zona juridică, venit din Gorj. Surse convergente spun că el ar fi fost adus la propunerea lui Dan Vîlceanu. În fața ministrului, în partea stângă, acolo unde stau membrii comisiei din PNL, se afla și Dan Vîlceanu, deși acesta nu face parte din Comisie.

Citește și despre demnitarul liberal care răstoarnă planurile lui Orban și spune că va vota noul Guvern.

La un moment dat, după multe întrebări și răspunsuri, a pus o întrebare chiar Dan Vîlceanu. De fapt, mai mult i-a ridicat „la fileu” ministrului o minge. Apoi, a răspuns tot el în locul lui Cîțu la câteva întrebări, ca și cum ar ști mai bine ce s-a întâmplat la finanțe.

„Eu profit de ocazia asta, pentru că sunt forte mulți cu care mă întâlnesc în tot felul de situații și discutăm despre deficitul bugetar de anul trecut și faptul că el a ajuns la 4,6%, domnul ministru începuse să spună câteba lucruri și eram foarte foarte dornic să îl lăsați să termine ce are de spus pentru că oamenii trebuie să știe unde-i dezinformarea. Eu vreau să-l întreb pe domnul ministru, să ne spună încă o dată, mai ales că o să mă mai întâlnesc cu unii dintre dumneavoastră în emisiuni, dezbateri, ce a plătit anul trecut după rectificare. Vreau să știu sumele și să știu exact ce s-a plătit anul trecut de a ajuns deficitul la 4,6 și apoi hotărâți dumneavoastră care din sume puteau fi evitate a fi plătite. Cred că este foarte important să lămurim acest lucru”, a spus Vîlceanu.

De precizat că despre aceste lucruri Florin Cîțu a tot vorbit de când s-a afișat execuția bugetară pe anul trecut.

Vîlceanu a ajuns să răspundă în locul lui Cîțu

După ce ministrul a dat răspunsul că nu erau asigurate fondurile necesare pentru întreg anul 2019, precum pensii, salarii, alocații etc., a intervenit Daniel Zamfir (PSD), care a spus că plata către Frații Micula și a rachetelor a fost anticipată.

Daniel Zamfir: De ce a plătit anticipat și nu a plătit la termen, în februarie?

Dan Vîlceanu (răspunde în locul lui Cîțu): Domnule Președinte vă mulțumesc pentru întrebare, sunt foarte mulțumit de răspuns și vreau să vă mai spun un singur lucru. A fost o chestiune publică, nu mai trebuie să ne spună ministrul: Frații Micula executaseră conturile statului român. Asta apropo de ce putea fi evitat.

Viorel Arcaș (senator PSD): Vă rog să nu luați locul domnului ministru de Finanțe chiar astăzi.

Scandalul șefilor de Finanțe din Gorj, mutați disciplinar de Vîlceanu

Ceva mai târziu, Ioana Bran, de la PSD , i-a adresat lui Cîțu o întrebare cu privire la cei doi șefi de la ANAF Gorj care au fost mutați „disciplinar”.

Vezi aici scandalul de la Finanțele din Gorj în care e implicat numele lui Vîlceanu.

Ioana Bran (PSD): Conform unor apariții apărute în spațiul public, unor publicații, este adevărat că ați schimbat pe șeful ANAF de la Gorj pentru că acesta ar fi făcut o plângere penală unui coleg de-al dumneavostră sau unei rude a unui coleg de-al dumneavoastră?

Florin Cîțu: Nu este adevărat.

Ioana Bran : L-ați schimbat sau nu l-ați schimbat?

Florin Cîțu: Nu e adevărat.

Dan Vîlceanu: Doamna Bran, este adevărat că l-ați schimbat pe șeful ANAF de la Gorj, când ați venit dvs. la guvernare, pentru că ați avut un interes personal acolo?

Parlamentar PSD (către Dan Vîlceanu): Vă simțiți cu musca pe căciulă?

Daniel Zamfir (PSD): Domnu’ Vîlceanu, chiar dvs. interveniți la întrebarea asta? Doamne ferește!

Finanțele și oamenii din Gorj

Încă de pe vremea lui Teodorovici existau deja câțiva șefi din Gorj care aveau putere prin Ministerul Finanțelor Publice. Printre cele mai cunoscute persoane este Claudia Florina Prisecaru, fostă colaboratoare a securității în timpul regimului comunist, conform unei decizii a Curții de Apel București.
HotNews.ro a scris despre ea aici

Deși în decembrie Florin Cîțu a confirmat pentru HotNews.ro că aceasta va pleca la Curtea de Conturi prin detașare, se pare că a rămas în minister pe poziția de director la Direcția generală de servicii interne și achiziții publice, conform unor surse din instituție.

O altă persoană din Gorj cu funcție de șef este și Dumitru Pârvulescu, directorul general la Direcția Generală de Management al Domeniilor Reglementate Specific. Înainte nu băga nimeni în seamă direcția aceasta, dar acum a devenit foarte importantă.

Umblă vorba pe holurile instituției că Pârvulescu, atât înainte cât și după venirea PNL, a avut rolul de „Yes man”, în sensul că este de acord cu orice i se propune de către conducere.

O altă persoană din Gorj, care era în instituție șef serviciu al Corpului de Control al Ministrului – Marius Popescu. A fost adus, conform surselor, de Claudia Florina Prisecaru. Popescu ar urma să devină acum director al Corpului de control, spun aceleași surse.

Noul contingent gorjean venit odată cu PNL la Guvernare

Este vorba despre Gheorghe Pecingină, despre care HotNews.ro a scris aici , care a făcut parte din 5 partide. De altfel, la audierea de luni acesta s-a aflat în dreapta lui Cîțu.

O altă numire este Horațiu Gorun, despre care de asemenea HotNews.ro a scris aici . Acesta are funcția de secretar general adjunct. Surse din instituție ne spun că a preluat aproape toate atribuțiile secretarului general. site news

Lasă un răspuns