Scandalul din USR continuă, ce mișcare bruscă face Barna

Scandalul generat de excluderea din partid a Olimpiei Ardelean, care a criticat semnăturile false din campania „Fără penali”, continuă în interiorul USR. Un grup de membri ai organizaţiei Bucureşti semnează o scrisoare  adresată preşedintele USR Bucureşti, Claudiu Năsui. Ei îi solicită acestuia să îşi ceară scuze pentru că i-a numit pe protestatarii din partid „cămăşi brune”. În plus, îi cer să ia atitudine împotriva agresivităţii discursului intern. Scrisoarea a fost publicată de Andrei Gudu, proaspăt ales membru în Biroul Municipal USR București.

Scandalul „naziștilor” atinge apogeul

„Tu fiind unul din cei mai populari lideri din rândul lor, cuvântul tău cântărește mult în ochii lor. De aceea, când tu ne-ai numit pe noi, protestatarii pașnici împotriva unui abuz ce se intampla sub ochii nostri, drept „cămăși brune”, nu ai făcut decât să încurajezi acest comportament agresiv. Mai mult decât atât, ai spus-o din nou și public într-o emisiune televizată la B1. Faptul că ai lămurit că ne-ai catalogat drept naziștii lui Hitler, „cămăși brune”, în loc de fasciștii lui Mussolini, „cămăși negre”, nu schimbă situația cu nimic. Nici nu înțelegem cum ai putea crede că ai făcut un mare bine cu această lămurire.

Democrația internă din USR ajunge la extremism

Această abordare nu este una nouă, căci se înscrie în atitudinea altor colegi de a ne numi comuniști și extremiști, indicând că nu am avea niciun drept de a aduce vreo critică legitimă conducerii. În timp ce catalogarea noastră drept naziști ne duce cu gândul la vremurile de tristă amintire, de acum exact 30 de ani. Atunci, tinerii protestatari din Piața Universității erau numiți legionari și drogați de către puterea de atunci. Remarcă ce justifica în mințile multora pe atunci violențele ce aveau să se abată peste ei. În timp ce dezumanizarea și demonizarea noastră de către alți colegi, duce cu gândul la vremuri în care membrii unei minorități confesionale erau tratați ca fiind ceva mai puțin decât oameni. Sunt situatii diferite, adevarat, dar tehnicile si ura din cazul nostru sunt înspăimântătoare.

Semnatarii solicită scuze publice

Așadar, îți cerem să iei cuvântul împotriva acestui comportament, întrucât teama noastră e că altfel vei împinge lucrurile într-o spirală a agresiunii. Îți cerem să condamni acest tip de comportament și să prezinți scuze publice pentru că ți-ai numit colegii naziști. Credem că acesta e modul prin care poți menține deschis un canal de dialog și unitatea organizației pe care o conduci.

Barna anunță un nou referendum intern

Dan Barna, președintele USR, a anunțat membrii partidului că declanșează un nou referendum intern. De această dată membrii trebuie să decidă privind poziționarea doctrinară a partidului. Într-un mesaj intern postat pe grupul de discuții Poiana lui Iocan, Dan Barna anunță că Votul este convocat prin mijloace electronice începând din data de 1 februarie 2020. Întrebarea la care vor răspunde membrii USR:

”Sunteți de acord ca USR să asume o poziție doctrinară de centru – dreapta modern?”
Răspuns: Da / Nu”

Barna anunță că oricine jignește va fi exclus din partid

Într-un lung mesaj, Dan Barna a explicat decizia de a o exclude pe Olimpia Ardelean. El a anunțat că vor continua excluderile membrilor care jignesc sau produc scandal, reproșându-și că ”a tolerat prea mult” aceste comportamente: ”Am spus de mai multe ori că asemenea comportamente trebuie să înceteze. Am tot amânat momentul și am greșit. Îmi asum greșeala, buna credință implicită a eșuat. Sunt câțiva membri care hărțuiesc și denigrează pe cei care nu sunt de acord cu ei. S-a ajuns la un nivel al limbajului pentru care unele galerii de fotbal ar fi gata să plătească licență de utilizare. Pentru ei protejarea imaginii organizației nu mai există ca principiu. Nu mai putem continua așa. Scandalul, batjocura, jignirea sau amenințarea nu pot să devină repere ale USR”. (site news)

Lasă un răspuns