Scandal uriaș, zeci de copii cu ochii arși, la școală! Ce au uitat profesorii în clasă

Scandal uriaș la Școala 11 din Brașov după ce mai mulți copii au suferit arsuri grave în zona ochilor, din cauza unei lămpi cu ultraviolete uitată într-o sală de curs.

Simptomele au început să apară după ce copiii au ajuns acasă. Micuților au început să li se înroșească ochii, să le lăcrimeze și chiar să-i usture. Mai mulți părinți s-au speriat și s-au dus cu copiii la spital.

Scandal uriaș, copii cu ochii arși, la școală!

Este vorba despre aproape 20 de copii care și-au ars ochii cu lampa cu ultraviolete uitată în sala de curs. Părinții sunt scandalizați și sunt hotărâți să meargă și să reclame cazul la Inspectoratul Școlar.

„La 14.00 m-am dus să-mi iau copilul de la școală. Pe la 15.00, fetița s-a plâns de dureri la ochi. Am fost la un cabinet oftalmologic, unde ni s-a spus că este vorba despre arsuri. Imediat după ce am fost la cabinet, a apărut scris și pe grupul școlii că mai mulți copii au avut probleme la ochi, au lăcrimat, i-a usturat sau li s-a înroșit fața. Se pare că lampa respectivă ar fi fost lăsată în clasa cu elevi vreo 2 ore. Știu că se folosește, dar nu în prezența persoanelor. Peste 20 de copii au avut probleme din ce am discutat cu alți părinți. Am sunat la secretariat, dar nimeni nu știa nimic despre ce s-a întâmplat, nicio explicație”, a spus unul dintre părinți, potrivit transilvania365.ro.

Scandal pe grupul părinților

„Pe copil îl dor foarte tare ochii, nu îi poate ține nici închiși, nici deschiși. Și capul îl doare. Stă cu comprese și picături. Are mâine programare la oftalmologie”, a povestit un alt adult, pe grupul părinților.

Citește și Scandal în ședința PNL, un consilier al premierului șochează cerând partidului să renunțe la anticipate

Arsurile în zonele oculare cu lămpile cu ultraviolete sunt extrem de periculoase, putându duce la desprinderi de retină și orbire. site news

Lasă un răspuns