Scandal între Clotilde Armand și demnitarul PNL de la șefia Autorității de Digitalizare: miza, un tun de 12 mil. € tras de liberali

O dispută între europarlamentara USR, Clotilde Armand și Sabin Sărmaș, președinte la Autoritatea pentru Digitalizarea României aduce din nou în discuție portalul e – România, nefuncțional deși pentru el s-au cheltuit 12 milioane de euro. E – România a fost inaugurat pe vremea guvernării Boc, pe când ministerul comunicațiilor era condus de Gabriel Sandu. Acesta a fost condamnat între timp în dosarul Microsoft, dar ani de zile n-a putut fi accesat și nici n-a fost actualizat.

Site-ul ar fi trebuit să ofere informatii actualizate despre toate unitatile administrativ-teritoriale din Romania (3.188 de localitati) sau stadiul unor proiecte legislative.

Situația e-România a fost adusă din nou în atenția publică de Clotilde Armand pe data de 10 februarie. Atunci, europarlamentara USR a scris într-o postare pe Facebook că ”domeniul www.portaleromania.ro plătit de români cu 12 milioane de euro a expirat astăzi și între timp a fost cumpărat de niște baieți deștepți care îl vor folosi sigur să-și ia o recompensă frumoasă”. Armand a mai susținut că ”registrarul domeniilor .ro nu poate să facă nimic în acest sens acum. Pentru o modificare de platformă/site, având în vedere complexitatea, sigur mai sifonează niște milioane de euro”.

Răspuns mistocăresc al președintele pus de PNL la Autoritatea pentru Digitalizare

Președintele Autorității pentru Digitalizarea României, Sabin Sărmaș, provenit din Cluj și un apropiat al primarului Emil Boc, o acuză, tot pe Facebook, pe Cloilde Armand că face ”o confuzie uriașă” atunci când spune că un domeniu a fost plătit de români cu 12 milioane de euro. El a  precizat că domeniul costă în realitate 12 euro.

Citește și ce funcții bănoase acaparează familia liberală cocoțată la vârful  guvernării.

”Cele 12 milioane au fost cheltuite pe echipamente si platforme software dezvoltate, nu pe un nume de domeniu. Mai mult, aceasta cheltuiala nu are nici o legătura cu actuala guvernare așa cum încercați să demonstrați, proiectul fiind demarat cu mai mult de 10 ani in urmă.

Vă explic încă o dată, băbește, ca să fie cât mai ușor de priceput, deși în definitiv sunt informații la îndemâna oricui. Domeniul www.clotildearmand.ro poate fi cumpărat cu 12 euro dacă el este disponibil. Site-ul care constituie suportul pentru informația prezentată (foto, video, text, etc.) și care este “legat” de acest nume de domeniu, poate costa 1.200 de euro spre exemplu, adică de 100 de ori mai mult. La fel si cu portalul e-Romania. Cred că pe viitor, o minimă documentare înainte de ieșirile publice v-ar ajută să nu vă mai faceți de rușine în rândul tinerilor care v-au acordat atât de multă încredere”, mai susține Sărmaș.

Totuși, președintele Autorității pentru Digitalizarea României nu face nici o referire la problema de fond ridicată de Clotilde Armand. Anume pe ce s-au cheltuit cele 12 milioane de euro și cine răspunde pentru faptul că un site care a înghițit atât de mulți bani este azi nefuncțional.

Clotilde aruncă disputa în direcția PNL Cluj, ținta este Emil Boc

Clotilde Armand a revenit pe Facebook cu precizări, constantând că ”dl președinte de la ADR ne anunță acest proiect a eșuat și banii s-au dus. Bravo, PNL!”

”Stimate domn de la Autoritatea pentru Digitalizarea României, nu știu cine v-a numit pe Dvs președinte dar să știți că nici un angajat al Statului nu poate să ignore o pierdere de 12 milioane de euro. În loc să mă certați pe mine mai bine l-ați cearta pe colegul de la PNL Cluj, Emil Boc, pentru că a plătit din taxele românilor 12 milioane de euro pentru un proiect ”de mult eșuat, scos din priză să nu mai consume curent degeaba”, a replicat Clotilde Armand.

Vezi și povestea uluitoare a unui portal pe care s-au tocat milioane de euro și nu mai există.

Armand a mai invocat și un raport al Curții de Conturi, care ar fi constatat că ”statul a cheltuit peste 19 milioane de lei pe 43 de studii pentru fundamentarea strategiei eRomânia, în urma căreia a rezultat un singur portal de 12 milioane de euro care nu este nici actualizat și nici folosit.”

Europarlamentara USR mai anunță că va sesiza instituțiile statului pentru acest ”prejudiciu de 12 milioane de euro.” site news

Lasă un răspuns