Scandal în PSD, au dispărut 10 milioane de euro

Potrivit unor surse politice din PSD, alegerile prezidențiale au fost scena celui mai mare jaf din istoria campaniilor electorale. Din conturile PSD s-au evaporat minim 3,5 mil euro din campania pentru prezidențiale. La aceeștia se adaugă alte 6 milioane de euro la alegerile europarlamentare. De aceea, actualul președinte interimar vreau audit financiar la partid. Mai ales că instanțele îi obligă să divulge costul turneului electoral al lui Dăncilă în Moldova.

Cine este misteriosul șef al consultanților

Potrivit sursele din partid, în ședința de săptămâna trecută, Radu Moldovan și Olguța Vasilescu au susținut că s-au cheltuit prea mulți bani cu “oameni care nu au făcut altceva decât să încurce lucrurile”. Ei au făcut referire la consultanții de imagine cu contracte pentru campania electorală. Potrivit surselor, principalul consultant din campania prezidențială a fost Anton Pisaroglu. Este un fost rugbist și șef de pază și securitate la firmele lui Frank Timiș și Dragoș Dobrescu. A devenit partenerul lui Alan Stone, fondator al firmei americane Circinus, dar și al lui Marshall Comins, consultant politic cu proiecte în Rusia. E asociat, deasemenea, cu fiul lui Cristian Burci, patronul de la Prima TV și Adevărul.

Nume ilustre pe lista celor care au înghițit milioane de euro

Suprinzător este că au avut contracte de consultanță și personaje cunoscute pentru rolul decisiv în victoria lui Iohannis în 2014. Primii pe listă sunt Vlad Tăușance și Radu Negulescu. Deasemnea, consultanții de la Kensington, cunoscuți pentru colaborarea strânsă cu PDL, ulterior PNL au fost cooptați în echipa Vioricăi Dăncilă. O apariție meteorică a avut-o și Ștefan Lungu – fostul consilier al Elenei Udrea, condamnat în dosarul Gala Bute. Acesta a fost unul dintre oamenii de bază ai Elenei Udrea.

Alt mare tun, în campania de la europarlamentare

Olguța Vasilescu a relatat presei un moment tensionat dintre Mihai Fifor și unul dintre consultanți. Aceștia ar fi avut o dispută dură pentru că fostul secretar general nu a vrut să semneze pentru plata unor facturi, după cum a explicat Vasilescu. Însă o mare parte din bani au fost sifonați și în campania de la europarlamentare, pe vremea fostului trezorier Mircea Draghici. Acesta a și fost învinuit de DNA pentru neregulile făcute cu banii PSD, din care și-a cumpărat vilă și limuzină Mercedes. La europarlamentare, PSD a chelutit sume uriașe în online unde orice site se deschidea cu clipurile partidului. Drăghici ar fi adus facturi de peste 5,5 milioane de euro, sumă imensă – de 10 ori mai mare decât s-ar plăti în piață.

Lasă un răspuns