Scandal în Poliția Română. Un polițist face acuzații grave

O decizie controversată a unui psiholog de la IPJ Gorj de a-l declarat inapt pe un polițist campion național și internațional la Judo și responsabil cu pregătirea fizică a cadrelor a stârnit nemulțumirea la nivelul MAI.

Cel mai bun luptător SAS a mărturisit că motivul șicanelor l-a reprezentat faptul că „și-a permis” să o cheme pe psiholoaga unității dar și pe șefi la orele de pregătire fizică și la cele de tragere în poligon, așa cum prevede regulamentul.

Desemnat chiar de conducerea Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) responsabil cu pregătirea fizică a cadrelor, agentul șef principal de Poliție Paul Feroiu, dublu campion la Judo, a lucrat, până anul trecut, în cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale (SAS) al IPJ Gorj.

El a fost pus la dispoziție deoarece nu ar fi obținut avizul psihologic. Dar, așa cum reiese dintr-un comunicat transmis de Sindicatul Național al Agenților de Poliție (SNAP), polițistul a mai susținut două testări psihologice peste care a trecut cu succes.

„Chiar dacă una dintre testări a fost susținută și promovată într-o unitate militară, MinisterulAfacerilor Interne, conform dispozițiilor, nu recunoaște evaluarea”, susțîn sindicaliștii SNAP.

Polițistului campion nu i-a mai rămas altă soluție decât să dea în judecată conducerea IPJ Gorj.

„Este rușinos ce s-a întâmplat, acesta este sistemul nostru, când îi deranjezi, îți distrug carieră și familia. Când îi pui să muncească, să fie profesioniști, pregătiți, te distrug. Când dorești că sistemul nostru să se schimbe, să devenim cu adevărat profesioniști cu atitudine față de cetățeni, te distrug. Păcat, dureros și rușinos”, a spus polițistul campion,

Protest față de abuzurile psihologilor din Poliția Română

Într-un protest public, SNAP denunță „abuzurile psihologilor din Poliția Română”,care, în opinia sindicaliștilor, sunt folosiți de șefi pentru a-i înlătura pe polițiștii incomozi.

Conducerea sindicatului comunica că a transmis numeroase abuzuri pe care psihologi ai MAI le-au făcut, la ordinul șefilor ori din motive personale.

SNAP amintește că, în ultima zi a anului trecut, o femeie a murit după ce a fost agresată bestial de soțul ei, psiholog în cadrul MAI, la ITPF-Serviciul Teritorial Vaslui. Asta în timp ce, „în urmă unor misiuni din care polițiștii au ieșit traumatizați fizic și emoțional, iar șefii i-au băgat în cercetări prealabile, psihologii populau degeaba instituția!”.
SNAP cere o analiză de urgență în interiorul Centrului de Psihosociologie din subordinea MAI, privind abuzurile pe care unii psihologi le săvârșesc deoarece, în opinia conducerii sindicatului, „psihologul a devenit o armă utilă în lupte și răzbunări absurde”.

„În atare situație, după mai multe abuzuri semnalate de către membrii noștri din IPJ-uri, am elaborat un proiect care ține seama de realitatea din teren și care oferă echitate, încât abuzurile să nu mai aibă loc!”, transmite SNAP.

SNAP a lansat un apel public denumit: „STOP abuzurilor psihologilor din Poliția Română!” site news.

Lasă un răspuns