Scandal în PNL. Ludovic Orban, atac dur la Alina Gorghiu, din cauza proiectului privind închisoarea la domiciliu: „O aberaţie, deputaţii PNL vor vota împotrivă”

Scandal la vârful conducerii PNL.Ludovic Orban, preşedintele PNL, a catalogat, vineri, proiectul de lege privind executarea la domiciliu a pedepsei cu închisoarea, iniţiat de senatorul liberal Alina Gorghiu, drept o „aberaţie”. El a anunţat că deputaţii liberali vor vota împotrivă.

„Este o aberaţie”

„Este o aberaţie. E un proiect de lege care a fost iniţiat de un senator al nostru fără a avea acordul grupului parlamentar din Senat. Dar mai ales fără a avea acordul conducerii PNL. PNL nu susţine acest proiect de lege. Guvernul pe care îl conduc este categoric împotriva acestui proiect de lege. Am dat mandat către grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor să voteze împotriva acestui proiect.”, a declarat Orban.

„Acesta este contrar liniei politice a PNL de la alegerea mea ca preşedinte al PNL. Dacă va trece de Camera Deputaţilor, pentru că am văzut că la Senat au votat într-o veselie aproape toţi senatorii, îl vom ataca la CCR. Acest proiect este neavenit. Este un proiect care nu are nimic de-a face cu politica penală a statului român. Este un proiect care pare să ofere soluţii unor oameni certaţi cu legea. Nicidecum să ofere o soluţie pentru problemele existente la ora actuală în România”, a declarat Ludovic Orban.

Scandal în PNL

El a criticat faptul că, în contextul actual, Senatul a dezbătut un astfel de proiect.

„Mi se pare cu atât mai grav ca în starea de urgenţă în care se găseşte România în Senatul României să se dezbată astfel de proiecte. Acest lucru pe ideea că poate lumea fiind concentrată pe bătălia contra epidemiei de coronavirus nu o să bage în seamă astfel de proiecte. Lumea este atentă şi sancţionează astfel de proiecte. Cred că este picătura care a umplut paharul în materie de atitudine politică din partea senatorului nostru care a iniţiat proiectul de legea. Iar PNL va fi categoric împotriva adoptării acestui proiect. PNL va căuta toate pârghiile constituţionale şi legale pentru neintrarea în vigoare a acestui proiect”, a afirmat Orban, legat de scandal.

”Alina Gorghiu s-a autodescalificat ”

Întrebat dacă senatorul Alina Gorghiu ar putea fi sancţionat, preşedintele liberalilor a răspuns: „S-a autodescalificat. Nici nu mai are nevoie de vreo sancţiune. Beneficiază din plin de sancţiunea cetăţenilor”.

El a susţinut că „PSD s-a discreditat iremediabil în faţa românilor prin preocuparea bolnăvicioasă pentru cei certaţi cu legea”.

„În ceea ce ne priveşte pe noi, cei din PNL, îi reprezentăm pe toţi românii care respectă legea. Care acţionează în baza legii şi care au nevoie de un Guvern care să acţioneze în numele lor. Mă despart categoric de orice astfel de proiect care continuă preocuparea obsesivă a vechii majorităţi parlamentare pentru aceia care au încălcat legea. Pentru aceia care au săvârşit infracţiuni. Principala grijă a noastră trebuie să fie pentru românii de bună credinţă. Pentru românii care respectă legea”, a spus Ludovic Orban.

Proiect cu scandal

Persoanele condamnate la pedeapsa închisorii pentru care s-a dispus executarea acesteia la domiciliu vor fi supravegheate în permanenţă prin intermediul unei brăţări electronice. Prevede un proiect de lege votat marţi de senatori într-o şedinţă de plen online.

Senatorul PNL Alina Gorghiu, iniţiator al propunerii, a declarat că este un proiect care reprezintă creionarea cadrului legal necesar pentru a putea fi implementată monitorizarea persoanelor condamnate cu dispozitive electronice.

Potrivit proiectului, instanţa poate dispune executarea la domiciliu a pedepsei închisorii dacă sunt îndeplinite unele condiţii. Pedeapsa aplicată, inclusiv în caz de concurs de infracţiuni, este închisoarea de maxim 7 ani.

Infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii mai mare de 2 ani, cu excepţia cazurilor pentru care a intervenit reabilitarea ori s-a împlinit termenul de reabilitare. Infractorul şi-a dat acordul de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii. Instanţa apreciază că executarea la domiciliu a pedepsei închisorii este suficientă. Iar condamnatul nu va mai comite alte infracţiuni. Dar este necesară supravegherea conduitei sale pentru o perioadă determinată. site news

Lasă un răspuns