Scandal financiar cu cel mai mare asigurător auto din România, mize enorme

City Insurance, cea mai mare companie de asigurări din România, se află în centrul unui scandal care a depășit granițele țării. Implicată deja într-un proces de faliment deschis de un grup de service-uri, City a ajuns obiectul unei alte cereri, venite de data aceasta din Olanda. Mai mult, firma care asigură RCA una din două mașini din România este în conflict deschis și cu corespondentul din Italia. City acuză asociațiile profesionale din țară că protejează firme din afara țării, conform economica.net.

Compania are două treimi din piața TIR-urilor

În cazul City Insurance, expunerea pe accidente din afara țării este foarte mare. Asta în primul rând ca urmare a dimensiunii portofoliului  – peste 3,5 milioane de vehicule, circa 40% din tot ce se poate asigura în România. În al doilea rând ca urmare a structurii portofoliului. Aceasta cuprinde o cotă importantă de camioane care circulă aproape exclusiv pe drumurile din afara țării, deși sunt înmatriculate în România. Conform datelor  economica.net, City Insurance are în portofoliu majoritatea camioanelor de transport internațional înmatriculate la noi, adică cel puțin 70%. La acestea, frecvența și valoarea daunei sunt de câteva ori mai mare decât în cazul turismelor.

Daunele externe au ajuns la valori-record

Rezultă astfel  o expunere importantă pe daune din afara țării. Potrivit calculelor economica.net, doar pe zona de camioane City înregistrează anual circa 25.000-30.000 de daune. Valoarea acestora sare de 75-80 de milioane de euro. De aici, rezultă un efort financiar semnificativ, dar și conflictele cu corespondenții din afara țării. Conform informațiilor neoficiale, numărul cererilor de chemare în garanție primite  pe numele City a crescut exponențial în ultimul an. Din acest motiv România a ajuns în topul european, din acest punct de vedere. Ar fi vorba, în acest moment, de peste 5000 de astfel de solicitări venite de la corespondenți ai City. Vicepreședintele companiei susține că aceste cereri, ar fi nefondate și anunță, în premieră, că au solicitat și obținut de la autoritățile italiene suspendarea licenței corespondentului său din această țară.

Nu este prima și nici singura veste tristă din domeniul asigurărilor, în 2020 asigurarea obligatorie a locuințelor urmând a se scumpi. (site news)

Lasă un răspuns