Scandal după ce Primăria Sectorului 2 a redeschis parcurile! Viceprimarul Capitalei: Îi rog pe cetăţeni să nu vină în parc

Primăria Sectorului 2 a deschis, sâmbătă, 9 mai, parcurile mari de pe raza sectorului pentru a facilita deplasările şi activităţile fizice individuale, permise de ordonanţele militare. „Vreau să menţionez că toate locurile de joacă, terenurile de sport şi foişoarele de recreere din parcuri rămân închise”, a precizat viceprimarul Dan Cristian Popescu.

Reacția lui Aurelian Bădulescu

La scurt timp după propagarea informației, viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, care este şi responsabil cu situaţiile de urgenţă, a declarat, pentru MEDIAFAX, că viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, nu are nicio decizie oficială în spate pentru redeschiderea parcurilor şi că acest lucru este un act de iresponsabilitate.

Aurelian Bădulescu face un apel şi către cetăţeni: Este un act de iresponsabilitate care contravine atât Hotărârilor Naţionale pentru Situaţii de urgenţă, cât şi Comitetului Municipiului Bucureşti. O necunoaştere a dreptului administrativ, a competenţelor pe care le are dumnealui, atitudine care, în opinia mea, trebuie sancţionată de îndată, dar însoţit şi de următorul apel pentru locuitorii Sectorului 2 şi anume acela de a nu încălca Hotărârea Comitetului Municipal. Doar aşa putem reuşi împreună să trecem peste aceste momente grele.

Cum a motivat Primăria Sectorului 2 decizia redeschiderii parcurilor

„Am luat decizia deschiderii parcurilor mari din Sectorul 2 pentru că în ultimele săptămâni am văzut foarte mulţi locuitori ai sectorului alergând sau desfăşurând activităţi sportive, permise de ordonanţele militare, printre maşini, pe lângă parcuri sau în zone improvizate. Atât timp cât ne este permisă activitatea fizică, aceasta trebuie făcută în siguranţă şi în proximitatea locuinţei, iar în Sectorul 2 avem foarte multe parcuri pregătite pentru cetăţeni”, afirmă viceprimarul sectorului 2, Dan Cristian Popescu.

El spune că „aceste parcuri sunt de trecere”, deci va fi facilitată deplasarea locuitorilor Sectorului 2.  

„Vreau să menţionez că toate locurile de joacă, terenurile de sport şi foişoarele de recreere din parcuri rămân închise. Scopul meu nu este oferirea unei alternative de petrecere a timpului liber în această perioadă, ci vreau să ofer o variantă mai sigură pentru activităţile sportive şi pentru scurtarea perioadei de deplasare.

Citește și Județul din România care NU mai are niciun pacient infectat cu coronavirus

Locuitorii Sectorului 2 trebuie să înţeleagă că restricţiile rămân, că suntem în stare de urgenţă şi că pericolul infectării cu coronavirus nu a trecut. Toate parcurile vor avea la intrări panouri de atenţionare şi de informare asupra măsurilor de prevenţie a răspândirii COVID-19″, a mai spus Dan Cristian Popescu. site news

Lasă un răspuns