Scandal care zguduie sistemul medical. Programator IT, medic fals în timpul liber

O echipă de jurnaliști de la Digi 24 a descoperit, la Predeal, un nou medic fals, care este, de fapt, programator IT. Așa-zisul medic consultă pacienți, le prescrie medicamente, fără să fi trecut nici măcar o oră pe la Facultatea de Medicină.

Programator IT vs. medic de familie

Bărbatul face schimb cu soția lui, care este medic de familie în oraș. Când nu poate veni femeia la cabinet, programatorul IT își ia halatul alb și oferă consultații pacienților.

Deși bărbatul din Predeal recunoaște că nu are ce căuta într-un cabinet medical, asta nu l-a împiedicat să înșele sistemul.

„Pot face bilet de trimitere, pot face rețetă, dar identică cu cea de luna trecută, pe câte luni doriți, pe una, pe 30 de zile, pe 60 de zile sau pe 90 de zile rețeta, dar fără să schimb tratamentul, medicația”, spune bărbatul când era filamt cu camera ascunsă.

„Avem încredere, pentru că tratamentul nostru, al meu și al soțului, este același, pe care îl luăm, lună de lună. Nu știu unde lucrează, dar medic sigur nu este”, spune o pacientă.

Ce au descoperit polițiștii

Polițiștii au descoperit că bărbatul a dat, în ultimele nouă zile, peste două sute de bilete de trimitere, rețete compensate și prescripții medicale. În plus, ar fi consultat zeci de pacienți, în locul medicului.

„Din punctul nostru de vedere, la acest moment, nu este în regulă ceea ce constatăm, pentru că dumneavoastră nu aveți calitate de medic și atunci nu puteți să oferiți tratamente și rețete”

Explicația halucinantă a medicului fals

„(Este o practică normală?) Nu, nu mi se pare normală, dar… (De ce credeți că nu este normală?) Pentru că calitatea mea nu este de medic, de asta nu mi se pare normală, dar există o explicație: Trebuie un medic înlocuitor, pe care nu-l putem găsi”, a declarat Marius Hîrseanu, programator IT.

Polițiștii au deschis un dosar penal, pentru exercitarea fără drept a unei profesii și fals în înscrisuri, sub semnătură privată. site news

Lasă un răspuns