Scăderea economică ar putea să fie mai mare decât cred instituțiile internaționale

Scăderea economică ar putea să fie mai mare decât cred instituțiile internaționale. Afirmația îi aparține lui Alexandru Reff, country managing partner România şi Moldova la Deloitte.

Cele mai recente previziuni privind evoluţia economică a României ale instituţiilor internaţionale s-ar putea dovedi optimiste. Și aceasta în contextul în care economii mai robuste se vor confrunta cu contracții economice mai puternice. Reff a dat exemple precum Italia sau Germania.

Alexandru Reff, country managing partner România şi Moldova la Deloitte, a spus în cadrul evenimentului CFO Summit 2020 că directorii financiari din România se aşteaptă ca statul să intervină în susţinerea investiţiilor private, în contextul crizei generate de pandemia de Covid-19.

Există așteptări legitime privind intervenția statului

„Optimismul cu care rămânem nu include neapărat perspectiva investiţiilor, mai ales în absenţa sprijinului substanţial al statului în realizarea acestuia. Există aşteptări legitime cu privire la intervenţia statului. Directorii financiari au nevoie de claritate, predictibilitate. Și sunt aşteptate mai multe şi mai ambiţioase măsuri de sprijin ale investiţiilor. Ca şi pentru companiile mari“, a spus Alexandru Reff, citat de Mediafax.

Economia românească este puternic dependentă de economia ger­mană şi de economia italiană. Aceste două ţări sunt principalii parteneri de comerţ cu bunuri al României.

„Economia trebuie să-şi găsească ritmul şi pentru asta are nevoie în primul rând de sprijin financiar. Există o serie de predicţii în ceea ce priveşte evoluţia PIB-ului din România. Personal mă gândesc dacă aceste previziuni, de contracţie economică de 5-6 procente, nu se vor dovedi optimiste faţă de contracţiile din economii mai robuste, unde există spaţiu fiscal mai generos“, a declarat Alexandru Reff.

Lasă un răspuns