Șarpe de mari dimensiuni, găsit pe scara unui bloc din Constanța, au intervenit jandarmii

Panică într-un bloc din Constanţa, după ce pe scară a fost găsit un şarpe de dimensiuni mari. Oamenii au sunat de urgenţă la 112, iar jandarmii au reuşit să captureze reptila. Fiind de dimensiuni mari, oamenii s-au speriat. El este însă un şarpe de casă, neveninos şi care îşi face apariţia în zonele populate atunci când temperaturile sunt mai ridicate.

Un echipaj de jandarmerie s-a deplasat la fața locului, preluând intrusul și eliberându-l în mediul natural, într-o zonă de câmp. În astfel de situații, specialiştii recomandă oamenilor să nu se apropie de reptile și să anunțe imediat autoritățile competente.

Află ce miros de mâncare a alertat locuitorii unui bloc care au chemat pompierii.

Ce animale exotice cresc românii la bloc

În România sunt câteva zeci de posesori de maimuțe din rasele macac și capucin. Mulți însă nu le declara pentru că legea interzice aceste animale. Pot deține maimuțe doar cei care au obținut un certificat cites, prin care li se permite să și cumpere un astfel de exemplar însă nu au dreptul să îl vândă mai departe. Altfel internetul e plin de oferte. O maimuțică se poate cumpără de la cîteva zeci de euro la 2000 de euro.

Vezi ce menajerie au găsit autoritățile pe domeniul celebrului Sile Cămătaru.

Pe lângă maimuțe, în țară noastră e interzisă de pildă domesticirea bufnitei, a șerpilor cobra și nu mai vorbim de lei sau tigrii. Iar interdicțiile pleacă de la faptul că unele animale sunt periculoase, altele sunt atât de rare încât sunt protejate de lege, iar altele nu pot trăi decât în habitatul lor natural. Există undă verde la o lista întreagă de șerpi, tarantule, iguane, păsări exotice, dihori, arici și veverițe. Aceste tipuri de animale s-au mutat deja din sălbăticie în locuințele oamenilor.

Pitonul regal este cel mai mic din specia să și singurul ce poate fi cumpărat dintr-un pet shop. La maturitate, acesta ajunge chiar și la doi metri lungime. (site news)

Lasă un răspuns