Testare rapidă HIV, hepatita B și C (foto shutterstock)

Săptămâna Europeană a Testării pentru HIV și Hepatite

Începe Săptămâna Europeană a Testării pentru HIV și Hepatite, o campanie de sensibilizare a publicului. Astfel că între 22-29 noiembrie 2019, oricine se poate testa gratuit și anonim pentru HIV sau hepatite în cadrul a cinci puncte din București.

Săptămâna Europeană a Testării pentru HIV și Hepatite are ca rol transmiterea mesajului că „Testare = Tratament = Prevenire”.

Diagnosticarea timpurie a infecției cu HIV / hepatite înseamnă acces timpuriu la tratament. Inițierea și urmarea corectă a acestuia, în cazul HIV, de exemplu, poate elimina total riscul de transmitere a infecției către alte persoane. În schimb, persoanele infectate cu HIV/hepatite care nu își cunosc statutul serologic au un risc ridicat de a transmite virusurile altor persoane, avertizează ARAS – Asociația Română Anti-SIDA, într-un comunicat de presă.

Inițiat la nivel european încă din 2013, sub titulatura ”Săptamâna Europeană a Testării pentru HIV”, iar din 2014 și ”pentru hepatite”, acest eveniment și-a adăugat în 2019 o ediție de primăvară, iar din această toamnă, acolo unde este posibil, încurajează și promovează și testarea pentru alte infecții transmisibile pe cale sexuală.

În perioada 22-29 noiembrie 2019, ARAS oferă celor interesați, gratuit, anonim și confidențial, testare rapidă pentru HIV, hepatită B sau C, însoțite de consiliere și de materiale de protecție. Testările au loc în patru puncte fixe din oraș (centre de testare ARAS din București) și unul în deplasare, situat în campusul studențesc ”Regie” al Universității Politehnice din București, care va fi deservit de echipa mobilă ARAS.

Lasă un răspuns