Salvatorii omenirii! 45 de voluntari pentru testele primului vaccin

Salvatorii omenirii! 45 de voluntari pentru testele primului vaccin

În Statele Unite a început de luni primul test pe oameni al vaccinului care ar putea opri pandemia de coronavirus. 45 de voluntari vor fi injectați cu vaccinul, la centrul de cercetare Kaiser Permanente din Seattle.

Vaccinul conține o copie inofensivă a codului genetic al virusului.

Experții ne informează că va dura mai multe luni până vom afla dacă acest vaccin, sau altele care sunt în cercetare, funcționează sau nu.

Contracronometru pentru găsirea vaccinului

Oamenii de știință din întraga lume se află într-o cursă contracronometru pentru găsirea vaccinului.

Primul studiu clinic pe oameni sare peste o etapă de verificare, cea de a testa dacă vaccinul poate determina apariția unui răspuns imunitar la animale, insă compania de biotehnologie afltă în spatele acestui studiu, Moderna Therapeutics, menționează faptul că vaccinul a fost realizat în urma unui proces testat anterior.

Expertul în boli infecțioase la Imperial College London, Dr John Tregoning, a declarat că „acest vaccin folosește o tehnologie preexistentă”.

„Este produs la standarde foarte înalte, folosind lucruri despre care știm că sunt sigure pentru oameni, iar această parte a testului va fi foarte atent monitorizată”, a declarat acesta.

”Este o cursă contra noului virus, nu contra altor cercetători”

„Da, este foarte repede, dar este o cursă contra noului virus, nu contra altor cercetători, și este făcută în beneficiul întregii umanități”, a mai spus John Tregoning.

Vaccinurile obișnuite sunt făcute cu viruși morți sau slăbiți. Dar vaccinul mRNA-1273 nu este făcut din virusul care provoacă Covid-19, insă a fost folosit un scurt segment din codul genetic al virusului.

Acesta, se speră, va pregati sistemul imunitar pentru a lupta cu infecția reală. site news

Lasă un răspuns