Salvatori trimiși aiurea la accidentul feroviar din Ploiești

Informaţii incredibile au ieşit la iveală în legătură cu accidentul de miercuri, de la Ploieşti Triaj. Iniţial ambulanţele au fost trimise la o adresă greşită, la aproximativ 1,5 km de locul accidentului. Conform imaginilor prezentate de televiziunile de știri, zeci de ambulanțe au ajuns pe un câmp, de unde nu au mai putut să iasă, decât după mai multe minute. Mai mult decât atât, medicii au intervenit și au mers pe jos până la cele două trenuri tamponate, pentru a acorda primul ajutor.

Răniți cărați un kilometru cu tărgile, pe câmp

Răniții au fost cărați cu tărgile până la ambulanțe, pe distanța de un kilometru. Dacă accidentul ar fi fost mult mai grav, din cauza acestei erori se putea produce o adevărată tragedie națională. Numărul persoanelor rănite în urma ciocnirii a două trenuri în gara Ploieşti triaj a crescut la 11, dintre care una a fost transportată la spital cu elicopterul.

ISU confirmă incredibila eroare

Faptul că ambulanţele au fost trimise la o adresă greşită a fost conformat de purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloaie. „Aşa e, au fost indicate alte coordonate, însă o parte din ambulanţe au ales alt acces. O parte au fost redirecţionate greşit, dar celelalte nu. Evenimentul a fost anunţat prin 112 şi nu a fost indicată locaţia exactă”, a spus aceasta. Este doar una dintre multiplele erori ale ISU din ultimii ani.

11 răniți după accidentul feroviar

Unsprezece persoane au fost rănite în urma unui accident feroviar produs miercuri după amiază în gara Ploieşti Triaj, unde două trenuri s-au ciocnit. La faţa locului au fost trimise mai multe echipaje medicale. Unul dintre răniţi are politraumatisme şi a fost preluat de un elicopter SMURD, pentru a fi adus în Capitală.

Trenuri redirecționate și deviate

Toate trenurile care aveau graficul de circulaţie prin staţia Ploieşti Triaj au fost redirecţionate. Începând cu ora 17:17, el au circulat pe ruta Bucureşti – Brazi – Ramificaţie Ploieşti Triaj – Ploieşti Vest – Ploieşti Sud, informează CFR SA. Iniţial, pentru asigurarea continuităţii traficului feroviar pe relaţia Bucureşti – Ploieşti Triaj, CFR SA luase altă măsura. Trenurile pe relaţia Bucureşti – Ploieşti Triaj au circulat deviat pe ruta ocolitoare Brazi – Ploieşti Vest – Ploieşti Sud. Potrivit companiei, era vorba despre 10 trenuri de călători care vor circula pe ruta deviată. (site news)

Lasă un răspuns