Salarii diminuate la o primărie din România pentru ca banii să fie dați spitalului. Solidaritate în numele coronavirus

Salarii reduse ale angajaților Primăriei, acțiune în slujba sănătății, acest lucru se va întâmpla la Mediaș. Primarul Mediaşului, Gheorghe Roman, a anunţat, miercuri, că va reduce cu 10% din salariile tuturor angajaţilor municipalităţii, inclusiv pe al său.

Iar banii rezultaţi din această economie vor fi redirecţionaţi către spitalul, căminul de bătrâni şi unitatea de asistenţă medico-socială din municipiu.

Salarii reduse pentru angajaţi

„Poate mai mult ca oricând, consider că în acest moment este important să gândim şi să distribuim bugetul local. Pentru a răspunde nevoilor create de noul coronavirus. Dar şi pentru a continua lucrările din oraş. Pe lângă măsurile pe care le-am luat încă de la începutul crizei, am considerat oportun ca, în următoarea şedinţă ordinară a Consiliului Local, să trimit spre aprobare un proiect ce prevede diminuarea cu 10% a sporului de condiţii periculoase sau vătămătoare de muncă pentru toţi angajaţii”, a spus primarul Gheorghe Roman.

Primarul Mediaşului şi viceprimarul municipiului, Christine Thellmann, au decis ca şi salariile lor să fie reduse cu 10% „în semn de solidaritate”. O solicitare similară a fost adresată şi consilierilor locali.

„Având în vedere că salariul meu şi cel al domnişoarei viceprimar sunt stabilite la nivel central, şi nu prin hotărâre de consiliu local, în semn de solidaritate am decis ca şi salariile noastre să fie reduse tot cu 10%. Nu în ultimul rând, le-am propus consilierilor locali să accepte reducerea indemnizaţiei lor, cu acelaşi procent. În plus, direcţiile ale căror activitate s-a diminuat semnificativ vor lua măsuri referitoare la gestionarea personalului. Din economia făcută astfel, vor fi transferaţi bani de la bugetul local către unitatea de asistenţă medico-socială, căminul de bătrâni şi Spitalul Municipal Mediaş”, a mai precizat primarul Gheorghe Roman. site news

Lasă un răspuns