“S-a dezlănțuit iadul!” Mărturia cutremurătoare a fostei gimnaste, Diana Teodoru

Probabil sunt mulți cei care știu prin ce trec sportivii care doresc să facă performanță. De cele mai multe ori însă, persoanele care ar trebui să ia atitudine preferă să rămână nepăsătoare. Nu este pentru prima dată când foste gimnaste povestesc despre chinurile la care au fost supuse ani la rând.

Fosta componentă a lotului național de gimnastică, Diana Teodoru și-a făcut curaj și s-a alăturat mișcării „gymnastalliance„. În ultima perioadă sportive din toate țările au început să povestească traumele prin care au trecut.

Mărturia șocantă a fostei gimnaste

Diana a povestit pe contul său de socializare despre abuzurile pe care le-a avut de suferit ani de-a rândul.

„Știu că sunt multe persoane care pot sta lângă mine și pot garanta că acesta este adevărul, dar și altele care vor râde și vor arăta cu degetul spre mine numindu-mă mincinoasă. Dar e OK, sunt obișnuită. Antrenamentele mă făceau de multe ori să plâng. În mare parte a timpului se țipa, nu primeam atenție „, așa și-a început fost gimnastă, care acum are 22 de ani, povestea.

“S-a dezlănțuit iadul! Mă numeau vacă grasă”

Diana Teodoru a făcut parte din loturile naționale de junioare și senioare ale României între 2010 și 2014. Ceea ce povestește fosta gimnastă este de-a dreptul cutremurător.

“La zece ani am fost selectată în lotul național.  La început totul a fost bine și frumos, dar apoi, după câteva luni, s-a dezlănțuit iadul. Unii oameni din sală au început să mă numească vacă grasă, deși aveam doar 29 de kilograme la 12 ani, adăugând că nu sunt în stare să fac ceva și că sunt un nimeni, spunându-i mamei că ar trebuie să fie recunoscătoare că nu mă bat…”, spune ea.

”Trebuie să spun și că dacă aveai un kilogram în plus era de așteptat să nu te mai prezinți la masa de seară. Mâncam aceleași lucruri timp de săptămâni. Și primeam ceva dulce doar dacă ne încadram în greutate sau dacă depășeam doar cu 500 de grame”, a povestit Diana. 

Ce se întâmpla când gimnastele de accidentau

“Nimeni nu te credea atunci când spuneai că te doare ceva. Îmi aduc aminte că la un moment dat părinții mei au trebuit să vină cu mașina 450 de km pentru a mă duce la un doctor. M-au ținut în sală, deși aveam o ruptură musculară. Am fost aproape să concurez cu un deget rupt. Ultima accidentare a fost la spate, îmi aduc aminte că durerile au început cu patru zile înainte de vacanță. Când m-am întors, unul dintre antrenori m-a întrebat cum de mă mai doare. Când am ajuns la doctor mi s-a spus că aveam o vertebră deplasată cu 6 mm”, a spusTeodoru. 

Concluzia tristă la care a ajuns fosta gimnastă!

Părinții au decis să o retragă pe Diana Teodoru în 2014. De atunci fosta gimnastă trăiește în Belgia.

„Aceasta este doar o parte din tot ce s-a întâmplat în anii în care am practicat gimnastica și toată lumea trebuie să știe. De ce am fost de acord cu asta? Pentru că de fiecare dată primeam același răspuns: «Îi cunosc pe acești oameni, nu are cum să fie așa, ești o mincinoasă». Desigur, am făcut și multe lucruri rele…Am trișat la antrenamente? Da, de multe ori. Am adus dulciuri pe ascuns? Da. Am fost o gimnastă cu care se lucra ușor? Desigur că nu. Am meritat tot ce mi s-a întâmplat? Nu cred”, a mai scris fosta sportivă.

Lasă un răspuns