S-a aflat cine este femeia care și-a abandonat bebelușul de trei zile într-o cutie

Identitatea femeii care şi-a abandonat bebeluşul de doar trei zile, într-o cutie de carton, într-o casă părăsită din comuna Morunglav, judeţul Olt, a fost descoperită. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş, au stabilit că femeia este infirmieră la spitalul din Balş. Bebelușul este sănătos.

Femeia este infirmieră și mai are doi copii

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, Mihaela Dicanu, mama bebelușului abandonat într-o cutie de carton dintr-o casă părăsită din Morunglav are 40 de ani. Ea mai are acasă încă doi copii. „S-a dispus o anchetă in rem pentru rele tratamente aplicate minorului. Față de femeie se va dispune și o expertiză medico-legală pentru a se vedea dacă a avut discernământ. Sau dacă i-a fost afectat discernământul”, a declarat Mihaela Dicanu, purtător de cuvânt Parchetul de pe lângă Judecătoria Balș.

Citește și povestea altui bebeluș abandonat în fața ușii unui apartament.

Bebelușul a supraviețuit miraculos

Femeia este infirmieră la Spitalul din orașul Balș, iar bebeluşul pe care l-a abandonat într-o cutie avea doar trei zile. Copilul a fost găsit în viaţă, îmbrăcat şi învelit cu o pătură. „A fost găsit în șoc hipotermic, cu hipotermie severă, 32 grade temperature cutanată, cu glicemie nedetectabilă. În momentul de față este în incubator, cu temperatură cutanată în creștere, cu perfuzie, cu glicemia echilibrată și în curs de echilibrare și a celorlați parametri”, a declarat Lucica Alexe, șef Secție Neonatologie în cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina.

Citește aici cum sunt umiliți românii în prag de pensie, în ce gunoaie sunt trimiși să-și caute actele.

Medicii slătineni au contactat reprezentanții DGASPC Olt, iar asistenții sociali vor prelua bebelușul.

Bebelușul lăsat în pădure, cazul care a cutremurat America

Anul trecut, un caz similar a făcut vâlvă în America. Un bărbat din Maryland, Statele Unite, a găsit un bebeluș abandonat într-o zonă împădurită. A stat cu el până au ajuns polițiștii la fața locului.

Medicii cred că fetița a fost abandonată la câteva ore de la naștere, notează Daily Mail. A fost găsită de bărbat la circa 3 metri de drumul ce trecea prin pădure. Ne facem griji pentru starea psihică și emoțională a mamei. Vrem să ne asigurăm că primește ajutorul de care are nevoie. Dacă nu primește ajutor, o rugăm să vină, să fie îndrumată”, a spus sergentul Rebecca Innocenti, pentru WHDH. Un vecin a spus că îi e milă de persoana care a abandonat nou-născutul.

În Maryland există o lege care le permite părinților să predea autorităților copilul, în cazul în care nu-l doresc, fără a fi pedepsiți în vreun fel. În schimb, este obligatoriu ca acesta să fie lăsat într-un spital sau la o secție de poliție, altfel sunt prevăzute sancțiuni. site news

Lasă un răspuns