Românii pot intra în Ungaria, prin PTF Nădlac I, dar condiţionat

Autorităţile din Ungaria au anunţat că permit intrarea în această ţară a cetăţenilor din Uniunea Europeană. Dar au impus anumite condiţii. Formalităţile de frontieră se derulează prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I din judeţul Arad.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, în urma înţelegerilor bilaterale dintre autorităţile de frontieră române şi ungare pentru fluidizarea traficului de persoane între cele două ţări, începând cu 24 aprilie, autorităţile maghiare permit intrarea în Ungaria cetăţenilor Uniunii Europene. Scopul este intrarea sau tranzitarea propriului teritoriu, însă cu anumite condiţii.

Care sunt condiţiile

Persoana care intră în Ungaria efectuează un interviu medical la frontieră şi nu prezintă simptome de infectare cu virusul COVID-19; îndeplineşte condiţiile de intrare prevăzute în Codul Frontierelor Schengen. Poate face dovada, cu documente, că îi este asigurată intrarea în ţara de destinaţie.

Formalităţile de frontieră se derulează prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I. PTF Nădlac I este deschis în acest scop în intervalul 11.00-23.00 (ora României).

”Reamintim că autorităţile de frontieră din România şi Ungaria au decis să se permită deplasarea lucrătorilor transfrontalieri având cetăţenia română sau ungară, cu domiciliul sau reşedinţa în limita a 30 de kilometri de la linia de frontieră către interior. Prin punctele de trecere a frontierei Cenad, Nădlac, Turnu, Vărşand, Salonta, Borş, Săcuieni, Urziceni şi Petea, conform Ordonanţei Militare nr. 8 din 09.04.2020”, se arată în comunicatul Poliţiei de Frontieră.

Lucrătorii transfrontalieri sunt exceptaţi de la măsurile de izolare la domiciliu sau de carantinare

Lucrătorii transfrontalieri sunt exceptaţi de la măsurile de izolare la domiciliu sau de carantinare dacă, la intrarea în România din Ungaria, nu prezintă simptome asociate COVID-19.

Lucrători transfrontalieri sunt cei care face dovada că locuiesc şi lucrează într-o rază de 30 km de o parte sau de alta a frontierei de stat româno-ungare, calculată de la cel mai apropiat punct de trecere a frontierei deschis traficului de persoane, şi care se reîntorc la locuinţă cel puţin o dată pe săptămână.site news

Lasă un răspuns