unsplash

Românii fug in concediu de îndată ce starea de urgență ia sfârșit. „Au început rezervările pentru 15-17 mai”

Românii au început deja să-și facă rezervări la hoteluri, chiar și pentru weekendul 15-17 mai, când expiră starea de urgență în România. Primele destinații sunt litoralul românesc și zonele montane, spune Corina Martin, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România. Aceasta, în condițiile în care premierul Ludovic Orban spunea că hotelurile ar putea fi redeschise pentru turiști din 15 mai.

”Operatorii se pregătesc să ia măsuri de igienă pentru data la care românii vor putea să călătorească, din 16 mai. Există multe rezervări, românii abia așteaptă să plece o zi-două. Prima destinație aleasă este litoralul românesc, apoi zonele montane, Delta Dunării, unde oamenii se pot caza în locuri cu capacitate mai mică, apartamentele de vacantță sunt foarte solicitate. Ne pregătim pentru primii oaspeți”, a declarat Martin.

Tot ea a adăugat ca hotelierii sunt pregătiți pentru igienizare, așa cum situația o impune și s-au dotat cu echipamente pentru personalul propriu.

”Așteptăm în această săptămână să punem la punct împreună cu ministerul și măsuri pentru deschiderea restaurantelor și cafenelelor, probabil vom începe mai întâi cu terasele. O să înceapă sezonul după 16 mai. Încet-încet vom ajunge și pe plajă, probabil o să se impună distanțe între șezonguri. Aceste măsuri sunt în curs”, a mai spus Martin.

Conform sondajelor, 95% dintre turiști spun că vor alege România și vor fi mai reticenți să călătorească în alte țări.

”Va fi extrem de greu să repornim toate motoarele acestei industrii. La mare este necesar să ne reorganizm. Nu vom mai avea, cel puțin în prima jumătate a verii, aceleași festivaluri, aceleași evenimente. Au început rezervările și chiar pentru primul weekend, 15-17 mai. Depinde de noi cum ne vom organiza, cum vom administra această criză odată cu relaxarea. Depinde de comportamentul nostru menținerea relaxării”, a mai afirmat Martin. site news

Lasă un răspuns