Românii au dat iama-n farmacii să cumpere medicamentul care trateaza COVID-19

Românii au dat iama-n farmacii să cumpere medicamentul care trateaza COVID-19

Românii au dat iama-n farmacii să cumpere medicamentul care trateaza COVID-19. Paracetamolul se găsește din ce în ce mai greu după ce a început să circule informația că acesta este recomandat în combaterea simptomelor apărute în infecția cu noul coronavirus. Românii, prevăzători din fire, au luat cu asalt farmaciile și și-au facut stocuri, să se poată trata acasă. Farmaciștii spun ca se mai gasesc numai produsele pe baza de paracetamol, sub alte denumiri comerciale, mai scumpe.

„Oamenii au cumpărat foarte mult paracetamol. Paracetamolul se găseşte în continuare în farmacii, într-o formă mai redusă, cu alte denumiri comerciale. Produse străine, într-adevăr puţin mai scumpe”, a declarat farmacista Beatrice Speteanu.

Farmaciștii îi sfătuiesc pe oameni să ramână calmi și să nu depășească doza zilnică recomandată.

Atât Franța, cât și Elveția, s-au vazut nevoite să limiteze vânzarea paracetamolului, așa încât, persoanele asimptomatice pot să-şi cumpere o singură cutie, iar cele care au febră sau dureri pot cumpăra două cutii.

Și nu este un caz singurar, mai multe medicamente au fost raţionalizate, în aceste zile, pentru a se asigura o distribuţie uniformă la nivel naţional. site news

Lasă un răspuns