România va primi peste un miliard de euro pentru lupta împotriva coronavirus

România va primi peste un miliard de euro pentru lupta împotriva coronavirus. Comisia Europeană alocă României fonduri pentru gestionarea crizei pandemiei de coronavirus, potrivit unui document publicat pe pagina de Facebook a Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

România va primi 483 de milioane de euro de la Comisia Europeană, prin renunţarea în acest an la obligaţia de a solicita României rambursarea prefinanţărilor neutilizate din fondurile structurale. În plus, vor fi mai redirecționate și 637 de milioane de euro, avans la fonduri structurale date la începutul lunii martie și aprilie, bani necesari luptei împotriva crizei de coronavirus. 

Fonduri pentru echipamente de protecţie, medicamente şi teste

Fondurile vor avea scopul de a sprijini sistemele de sănătate prin finanţarea achiziţiilor de echipamente de protecţie, medicamente şi teste, a adapta mediul de muncă din domeniul sanitar la situaţia actuală, a asigura accesul persoanelor vulnerabile la facilităţile medicale şi a oferi creditare pentru IMM-uri pentru atenuarea şocurilor financiare provocate de criza COVID-19, potrivit Agerpres.

În România au fost confirmate, până acum, 308 infecții cu coronavirus. 31 dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale și credibile. La ATI, în acest moment, sunt internați 11 pacienți, din care doi în stare gravă. site news

Lasă un răspuns