România şi-a aflat posibilii adversari de la EURO 2020

Echipa României știe două dintre adversarele pe care le va avea la turneul final, Olanda şi Ucraina.

Sediul UEFA de la Nyon va găzdui vineri, de la ora 13:00, tragerea la sorți a play-off-ului din Liga Națiunilor, unde România a prins ultimul loc. Pe 30 noiembrie, de la ora 19:00, la Romexpo, în București, va avea loc tragerea la sorți a grupelor turneului final.

Deși nu s-a calificat încă, iar tragerea la sorți nu a avut loc, România știe deja două dintre cele trei echipe pe care le-ar putea întâlni la Euro. „Tricolorii” ar evolua în grupa C, alături de Olanda și Ucraina. România și Olanda sunt gazdele grupei și ar fi automat repartizate împreună. Apoi, 4 dintre capii de serie știu deja în ce grupe vor evolua, fiind tot gazde. Una dintre celelalte două grupe rămase este găzduită de Rusia, formație pe care Ucraina nu o poate întâlni din cauza conflictelor politice. Astfel, formația vecină a ajuns în grupa noastră. Singura echipă care lipsește ar veni din urna 3, adică una dintre Portugalia, Turcia, Austria, Suedia sau Cehia.

Ultimele participante se vor califica prin intermediul barajelor din Nations League. Vor evolua 16 formații, care se vor lupta pentru ultimele patru locuri. Fiecare ligă va avea propriul baraj cu patru echipe, care se vor înfrunta în sistemul semifinale-finală. România va intra în urne vineri, când își va afla adversarele de la baraj. Există două variante: barajul din Liga A a Ligii Națiunilor sau cel din Liga C, scrie GSP.

Lasă un răspuns