România, scut împotriva COVID-19. Arafat: 17 persoane, în carantină, 1000 de persoane, izolate acasă și doi moldoveni, certați penal

România, scut împotriva COVID-19. Premierul Ludovic Orban i-a convocat la o ședință de urgență luni seara pe responsabilii de la Sănătate, Interne și Transporturi, dar și pe cei din conducerea instituțiilor implicate în măsurile luate pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu temutul coronavirus.

România, scut împotriva COVID-19

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat măsurile luate de Comandamentul pentru situații de urgență.

Astfel, s-a decis instituirea carantinei pentru persoanele care sosesc în România din Italia, din cele 11 localități afectate și autoizolarea la domiciliu a persoanelor cu risc.

De asemenea, se va emite o HG pentru alocarea de resurse financiare pentru măsurile de carantinizare și realizarea de materiale de informare pentru populație. Ministrul Vela a mai spus că experții vor stabilii scenarii de acțiune.

Avem stocuri epidemice la nivelul spitalelor, a dat asigurări și ministrul Sănătății, Victor Costache.

Raed Arafat a precizat că la 112 se va suna doar pentru cazuri de urgență, apelurile de informare urmând a fi efectuate la un număr care urmează să fie pus la dispoziție de autorități.

Raed Arafat, apel la populație

Arafat a mai spus: ”Populația să nu dea crezare știrilor de pe Facebook, în niciun caz să nu creadă toate informațiile care circulă. Întotdeauna să verifice de pe site-urile oficiale”. Dr. Streinu Cercel a precizat că perioada de incubație a coronavirusului rămâne de 14 zile, așa cum a stabilit Organizația Mondială a Sănătății.

Doi vânzători de magazin din Neamț, care au venit din China și nu au respectat perioada de carantină de 14 zile, sunt cercetați penal de polițiști, a anunțat ministrul de Interne.

Citește și Haos total la Craiova: „Avem primul caz de coronavirus şi autorităţile îl ţin ascuns!“ Vestea a creat un real scandal

Raed Arafat a precizat că, în acest moment, 17 persoane se află plasate în carantină în România, în timp ce alte 1.000 de persoane sunt în izolare la domiciliu. site news

Lasă un răspuns