România, implicată într-un mare scandal de corupție, cu demisii la nivel înalt! Sunt în joc 390 de milioane de euro

România, implicată într-un mare scandal de corupție, cu demisii la nivel înalt! Sunt în joc 390 de milioane de euro. Un contract semnat în România pentru achiziția de echipamente de salvare în valoare de 390 de milioane de euro pentru statul Tanzania a intrat în vizorul oficialilor anticorupție africani.

România, implicată într-un mare scandal de corupție

Oficialii anticorupție i-au interogat pe adjunctul ministrului de interne, Hamad Masauni, şi pe vice-secretarul permanent din acelaşi minister, Ramadhani Kailima, pe tema presupusei lor implicări în contractul semnat în România pentru achiziţia de echipamente de pompieri şi de salvare în valoare de 1 trilion de şilingi tanzanieni, adică peste 390 milioane euro.

Președintele Tanzaniei, John Magufuli, a fost cel care a făcut public acordul. Acesta i-a demis pe ministrul de interne Kangi Lugola şi pe comisarul general al forţei de incendiu şi salvare, Thobias Andengenye.

Scandal din cauza a 390 milioane de euro

El şi-a acuzat adjunctul că a semnat contractul fără a se consulta cu Ministerul de Finanţe şi Adunarea Naţională. Generalul maior Jocob Kingu, secretarul permanent al ministerului de la acea dată, a ales să demisioneze după dezvăluirea afacerii.

Demisii la nivel înalt

Directorul general interimar al Biroului pentru Prevenirea şi Combaterea Corupţiei, John Mbungo, a declarat, pentru The Citizen, că instituţia sa va trimite o delegaţie în România pentru a investiga mai detaliat contractul: „Trebuie să stabilim dacă respectiva firmă românească, Rom International Solution, chiar există acolo”, a declarat dl Mbungo.

Citește și Scandal uriaș, zeci de copii cu ochii arși, la școală! Ce au uitat profesorii în clasă

Oficialii demişi în cadrul acestei anchete fac parte dintre cei mai înalţi lideri guvernamentali din Tanzania. Aceștia au fost convocați de Biroul pentru Prevenirea şi Combaterea Corupţiei din capitala Dodoma pentru a fi interogaţi. site news

Lasă un răspuns