unsplash

România este pregătită să acopere necesarul de măști de protecție după 15 mai

Retailerii și distribuitorii farmaceutici din România susţin că sunt pregătiţi să asigure necesarul de măşti şi materiale de protecţie pentru populaţie, după 15 mai, în contextul noilor măsuri de protecţie obligatorii în spaţiile publice din cauza epidemiei cu noul coronavirus, a anunţat, joi, asociaţia de profil.

„O preocupare permanentă de la începutul pandemiei COVID-19 rămâne identificarea unor parteneri, inclusiv din rândul companiilor româneşti care şi-au dezvoltat capacităţi de producţie în acest segment, care să poată furniza echipamente şi produse conforme cu standardele în vigoare. Apreciem dialogul constant cu autorităţile din această perioadă cu scopul de a pune la dispoziţia populaţiei produse sanitare de protecţie pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19 la preţuri competitive. Având în vedere că acestea vor fi utilizate pentru o perioadă lungă de timp, asigurarea accesului populaţiei este o prioritate pentru membrii ADRFR”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Asociaţia Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici din România.

Reprezentanţii asociaţiei afirmă că depun toate eforturile pentru ca angajaţii implicaţi în activitatea de distribuţie şi personalul din farmacii să beneficieze în continuare de măsuri sporite de protecţie şi siguranţă.

„În spirit de solidaritate şi responsabilitate pentru îmbunătăţirea stării de sănătate a românilor, vom continua să ajutăm prin campanii de susţinere a asociaţiilor de pacienţi şi a voluntarilor care lucrează în sprijinul comunităţilor şi grupurilor vulnerabile, prin furnizarea unor materiale de protecţie de care au mare nevoie”, se mai arată în comunicat. site news

Lasă un răspuns