Români de pe nava „groazei”, unde coronavirusul a făcut ravagii, revin în țară

Şase cetăţeni români de pe vasul „Diamond Princess” vor fi aduși sâmbătă cu o aeronavă a Ministerului Apărării Naţionale, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE). La bordul navei Diamond Princess au fost iniţial 17 români, 15 membri ai echipajului şi doi turişti. Doi dintre românii care lucrau la bord au fost infectaţi între timp şi sunt spitalizaţi în Japonia.

Cei șase români vor să revină în țară

Cei şase cetăţeni romani de pe vasul de croazieră care doresc să revină în ţară au fost îmbarcaţi la bordul aeronavei puse la dispoziţie, în cadrul mecanismului european de protecţie civilă, de către guvernul italian. Înainte de a fi îmbarcați, ei au fost testaţi de către echipa medicală mobilă. Rezultatele testărilor au fost negative pentru infecţia cu COVID-19 (coronavirus).

Citește și: Euro sare la peste 4,8lei, valoarea este un trist record absolut in Romania

Aeronava a decolat de la Tokyo şi va ateriza în cursul nopţii la Berlin. De aici, ei vor fi preluaţi de către o aeronavă pusă la dispoziţie de către Ministerul Apărării Naţionale. Potrivit datelor existente la acest moment, ei urmează să aterizeze la Bucureşti sâmbătă dimineaţă.

Cei doi români infestați cu coronavirus, spitalizați în Japonia

În privința celor doi cetăţeni români infectaţi cu COVID-19, MAE menţionează că aceştia sunt în continuare spitalizaţi în Japonia, starea lor de sănătate fiind bună.

Ambasada României la Tokyo ține legătura cu cei doi cetăţeni români spitalizaţi precum şi cu ceilalţi nouă cetăţeni români, membri ai echipajului, care au hotărât să rămână pe vasul de croazieră. La sosire ei vor fi preluați într-o maşină special pregătită şi vor fi însoţiţi de o echipă medicală la centrul de carantină. Dacă în 14 zile, analizele lor vor ieşi pozitive, atunci cei 6 cetăţeni români vor fi mutaţi la spital. Dacă analizele lor rămân negative, în 14 zile vor face teste şi vor pleca acasă. site news

Lasă un răspuns