Români, anchetați penal în Italia pentru că nu au respectat zona de carantină

Români, prinşi şi anchetați penal de carabinieri pentru nerespectarea zonei de carantină din provincia Lodi. Ei au încălcat astfel dispoziţiile autorităţilor, care au interzis pe 23 februarie, printr-un decret guvernamental, ieşirea și intrarea din oraşele considerate cu risc major de infecţie cu coronavirus.

Zona de carantină, încălcată de şapte persoane

Potrivit publicaţiei “Il Cittadino”, carabinierii au identificat şapte persoane care au încălcat carantina: patru români, doi italieni şi un cetăţean marocan. Potrivit aceleaşi surse, unii din ei au încercat să iasă din zona roşie, alţii au încercat să intre.

Citește și: Un tânăr din Slatina, care ar fi trebuit să fie în carantină, s-a plimbat două zile prin Capita

Este vorba de SG, român de 33 de ani şi B.M., de 38 de ani, ambele persoane cu reşedinţa în Casalpusterlengo, la aceeași adresă, CSC, român de 46 de ani, rezident în Trezzo sull’Adda, care, deși avea autorizație de tranzit, a aplicat artificial un alt număr la vehiculul autorizat să tranziteze și CTM, un alt român de 43 de ani, rezident în Codogno.

Presa locală mai informează că doi dintre cei şapte au încercat să evite controlul poliţiştilor traversând un câmp pe jos.

În zona Codogno peste 150 de carabinieri asigură respectarea carantinei. Cei care nu respectă carantina riscă o amendă de circa 200 de euro sau chiar până la trei luni de închisoare

11 localități din nordul Italiei sunt în carantină și sunt vizate de restricții de circulație, din cauza epidemiei de coronavirus.

Între timp, numărul cazurilor confirmate de infectare cu noul coronavirus în Italia a ajuns, joi seară, la 650. Alte trei persoane au decedat în ultimele ore, ridicând la 17 numărul deceselor provocate în această ţară de coronavirusul COVID-19.

Cele mai afectate rămân regiunile nordice Lombardia şi Veneto, unde sunt cele 11 localităţi aflate în carantină. Virusul a fost confirmat şi la pacienţi din regiunile Liguria, Las Marcas, Lazio, Sicilia, Toscana, Campania, Piemonte, Trentino Alto Adige şi Abruzzo. site news

Lasă un răspuns