Revolte în închisori din Italia. Motivul, regulile impuse din cauza coronavirusului

Revolte au izbucnit duminică în patru închisori din Italia. Ele sunt provocate de noile reguli menite să stăvilească epidemia de coronavirus.

Revolte în închisori din Italia

Regulile interzic vizitele familiale, a anunţat un sindicat al personalului din penitenciare, informează AFP.

„În urma modificărilor iniţiate de guvern în ceea ce priveşte vizitele în închisori la deţinuţi din partea familiilor acestora, modificări iniţiate din cauza coronavirusului, proteste ale deţinuţilor sunt în curs în penitenciare din Napoli Poggioreale (sud), Modena (nord), Frosinone (centru) şi Alessandria (nord-vest)”, a precizat sindicatul autonom al poliţiei penitenciare (Osapp).

Citește și: BREAKING NEWS Raed Arafat propune închiderea şcolilor şi declararea stării de alertă

În închisoarea din Frosinone (la sud de Roma), o sută de deţinuţi s-au baricadat într-o secţie a stabilimentulu. Iar poliţia a intervenit pentru a restabili ordinea. Prizonierii au redactat o listă de revendicări, printre care şi dreptul la vizite din partea rudelor lor, şi încearcă să negocieze cu conducerea.

O revoltă mai violentă a izbucnit din aceleaşi motive în închisoarea din Modena, lângă Bolonia. Doi agenţi de pază au fost răniţi şi circa 20 de membri ai personalului au trebuit să părăsească închisoarea, păzită acum de poliţie.

Lângă închisoarea din Poggioreale, o periferie a Napoli, familii s-au adunat pentru a susţine din stradă protestul deţinuţilor. site news

Lasă un răspuns